312
| ΙΝΤΙΜΕnews

Στην ανακρίτρια ο Γιάννος Παπαντωνίου – συμπληρωματική απολογία για τα €2,5 εκατ. των φρεγατών

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 15:51

Στην ανακρίτρια ο Γιάννος Παπαντωνίου – συμπληρωματική απολογία για τα €2,5 εκατ. των φρεγατών

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 15:51

Ενώπιον της ανακρίτριας προσήλθε τη Δευτέρα -έναν χρόνο μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους- ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου προκειμένου να δώσει συμπληρωματική απολογία για το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος από τη σύμβαση που υπεγράφη το 2003 για τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού (ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε μίζα ύψους 2,5 εκατ. ευρώ).

Οι δικαστές σύμφωνα με το σκεπτικό τους έκριναν τότε ότι έπρεπε να γίνουν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις όσον αφορά στο αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ). Και η  ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα.

Ο κ. Παπαντωνίου μαζί με τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις  22 Απριλίου.

Σε δηλώσεις του ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, κάνοντας λόγο για πολιτική σκευωρία και κατονομάζοντας ως ηθικούς αυτουργούς της εμπλοκής του στην υπόθεση, την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου. χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα.

»Και το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγγνώμη. και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη Δικαιοσύνη. Εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα υποστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Γιάννος Παπαντωνίου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...