Παρά τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλε εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για το λεγόμενο perouka gate, ο Νίκος Παππάς επέμεινε στους ισχυρισμούς του σχετικά με το περιστατικό κατά την επίσκεψή του ως υπουργός Τύπου στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2016. Αντίστοιχα επέμεινε και στις κατηγορίες του εις βάρος των δύο εμπλεκόμενων δημοσιογράφων κάνοντας λόγο από το βήμα της Βουλής για δημοσιογραφικό και πολιτικό εμετό.
Το θέμα ήρθε στη Βουλή στην ώρα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατόπιν σχετικής ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΣΥ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου. Ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό το ερώτημα για ποιον λόγο μετέδιδε το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν, όταν οι αμερικανικές αρχές επιβεβαίωσαν πως δεν υπήρξε σύλληψη.
- Διαβάστε ακόμα για το Perouka Gate.
«Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ο δημοσιογραφικός εμετός ούτε ο πολιτικός εμετός. Για τον δεύτερο για κάποιους είναι ένας πήχης που είναι πολύ ψηλά για να τον πιάσουν. Είναι δυνατόν να μας φέρνετε Παρασκευή στο κοινοβουλευτικό έλεγχο στη Βουλή για να απαντήσουμε για το αν μεταμφιέστηκαν και μας ακολουθούσαν στη Νέα Υόρκη;» ρώτησε τον βουλευτή, φανερά ενοχλημένος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. «Το έχουν ομολογήσει. Για το αν έκαναν πλαστογραφία; Την έχουν ομολογήσει. Δεν καταλαβαίνω το περιεχόμενο της ερώτησής σας».
«Κρατήθηκαν από τις αμερικανικές αρχές με ρώτησαν εάν πρέπει και θέλω να κινηθώ νομικά απάντησα ότι δεν θα το κάνω γιατί είμαι υπουργός επί του Τύπου και δεν θεωρώ δέον να κινούμαι κατά δημοσιογράφων. Είναι μεγάλη απρέπεια αυτό που έκαναν και τους έδωσα και μία διέξοδο λέγοντας ότι κάποιοι τους έβαλαν να το κάνουν. Μου κάνει εντύπωση που αυτό αποτελεί αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου είναι πράγματα που τα έχουν παραδεχτεί και ίδιοι», επέμεινε στην απάντησή του ο κ. Παππάς παρά τα όσα αποκαλύφθηκαν για την υπόθεση μετά τον αποχαρακτηρισμό σχετικών εγγράφων από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
H απάντηση του Θάνου Δημάδη ήρθε μέσω ανάρτησής του στο Τwitter όπου για μία ακόμη φορά επικαλείται τα στοιχεία και τα έγγραφα των αμερικανικών αρχών και καλεί τον υπουργό να παραιτηθεί της ασυλίας του.
Ο κ. Παπαθεοδώρου στη δευτερολογία του επέμεινε ότι το γελοίο της υπόθεσης είναι πως η ελληνική πλευρά ζήτησε από τις αμερικανικές αρχές δίωξη ελλήνων δημοσιογράφων χωρίς διαπιστωμένο αδίκημα και ρώτησε τον υπουργό ποιος ήταν αυτός που κατασκεύασε και διέδιδε στην Ελλάδα την είδηση της σύλληψής τους.
«Περίμεναν να πάμε σε ακριβά εστιατόρια και να φάμε, δεν συνέβη, αυτό περίμεναν, περίμεναν να μας δούνε να κάνουμε ακριβά ψώνια. Εχουν παρέλθει αυτές οι μέρες στην πολιτική. Θα σας έλεγα να συζητήσετε με την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου που είναι στέλεχος του κόμματος σας και να την ρωτήσετε για την αντίστοιχη εμπειρία που είχε. Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους, ας κρίνει ο καθένας αν πρέπει να ασκείται έτσι η δημοσιογραφία, ας κρίνει ο καθένας αν πρέπει να ασκείται έτσι και η πολιτική όπως το κάνετε εσείς. Ας πούμε ότι θα ξαναβρεθούμε την άλλη Παρασκευή να συζητήσουμε κάτι άλλο σοβαρότερο», επανήλθε ο κ. Παππάς πετώντας εκ νέου την μπάλα στην κερκίδα και αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας.