| INTIMEnews
Επικαιρότητα

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων – σειρά παίρνουν οι νέοι Ποινικοί Κώδικες

Στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Βαλεντίνου, προς ψήφιση στην Ολομέλεια
Protagon Team

Στη Βουλή κατατίθεται το απόγευμα της Πέμπτης το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, μετά και την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης.

Όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Εκ μέρους της ΝΔ εισηγητές των προωθούμενων διατάξεων θα είναι η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Ισότητας, Μαρία Συρεγγέλα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κώστας Τσιάρας.

Την Παρασκευή, εξάλλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στην  «Ωρα του Πρωθυπουργού» για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, για τον θεσσαλικό κάμπο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή οι νέοι Ποινικοί Κώδικες του υπουργείου Δικαιοσύνης και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.