To σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έχει βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών | colsa.com/C4I
Επικαιρότητα

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I – μάρτυρας «θυμήθηκε» μίζες σε υπουργό ύστερα από 15 χρόνια

Με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών η διαβίβασή της. Ξαφνική εμφάνιση μάρτυρα που μίλησε για μίζες κατά την ανάθεση του έργου το 2003
Protagon Team

Στη Βουλή διαβιβάζεται μέσα στις επόμενες ημέρες η δικογραφία της υπόθεσης του C4I, η οποία την τελευταία  εβδομάδα έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο της επικαιρότητας μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής.

Τον χειρισμό των ανακρίσεων είχε μέχρι τώρα ο εφέτης ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» η ογκωδέστατη δικογραφία (αριθμεί περί τις 20.000 σελίδες) αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς εμφανίστηκε μάρτυρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, μίλησε για μίζες σχετικά με την ανάθεση του έργου το 2003 στην εταιρεία SAIC αμερικανικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην κατάθεσή του ο νεοεμφανισθείς μάρτυρας φέρεται να κατονομάζει συγκεκριμένο υπουργό ως παραλήπτη «μαύρου χρήματος» κατά την ανάθεση του έργου.

Υπό τα νέα αυτά δεδομένα η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να ασκήσει τα κατά τον νόμο και το Σύνταγμα προβλεπόμενα.