153
Νίκος Δένδιας και Αγκίλα Σάλεχ Ισα σε συνάντησή τους τον Ιούλιο του 2020 | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL/ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Ξανά στη Λιβύη ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 08:09
Νίκος Δένδιας και Αγκίλα Σάλεχ Ισα σε συνάντησή τους τον Ιούλιο του 2020
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/Δελτίο τύπου / POOL/ΥΠΕΞ/ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Ξανά στη Λιβύη ο Νίκος Δένδιας

Protagon Team Protagon Team 12 Απριλίου 2021, 08:09

Μία εβδομάδα μετά το ταξίδι του στην Τρίπολη, όπου συνόδευσε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επιστρέφει στη Λιβύη.

Αυτή τη φορά μεταβαίνει στη Βεγγάζη, στα ανατολικά, όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι (Atiya Abdul Hafeez Al Qatrani/ φωτογραφία κάτω), τον δήμαρχο της Βεγγάζης Σακρ Μπουζουάρι (Saqr Bujwari) και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα (Aguila Saleh Issa).

Με τον τελευταίο, ο κ. Δένδιας είχε συναντηθεί και τον περασμένο Ιούλιο ξανά στη Λιβύη.

Στην ατζέντα των συνομιλιών Δένδια στη Βεγγάζη, οι διμερείς σχέσεις, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό (12.00 ώρα Ελλάδας) και εκείνης με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (15.30 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να γίνουν κοινές δηλώσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...