Στιγμιότυπο από την τελευταία συνάντηση Μπουτάρη - Ζάεφ | ΕΡΤ
Επικαιρότητα

Στη Θεσσαλονίκη με Μπουτάρη θα αλλάξει χρόνο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ

Συνεχίζονται οι κινήσεις αβροφροσύνης εν μέσω διεργασιών για την οριστική επίλυση του ονοματολογικού. Δεκτή η πρόσκληση του δημάρχου
Protagon Team

Στη Θεσσαλονίκη θα αλλάξει χρόνο (μήπως και όνομα;) ο πρωθυπουργός της ΠΓΔM, Ζόραν Ζάεφ, μετά από πρόσκληση του δημάρχου της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης των Σκοπίων, Μίλ Μπόσνγιακοβσκι, λέγοντας ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο κ. Ζάεφ θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη για να κάνει  ρεβεγιόν μαζί με τον κ. Μπουτάρη.

Η πρόσκληση είχε γίνει από τον δήμαρχο κατά την συνάντησή του με τον Ζόραν Ζάεφ τον περασμένο Νοέμβριο. Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Μπουτάρης είχε αποκαλέσει τη γειτονική χώρα με τη συνταγματική ονομασία «Μacedonia», προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Ο ερχομός του κ. Ζάεφ ωστόσο ερμηνεύεται ως κίνηση καλής θέλησης και αβροφροσύνης καθώς είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα για διακοπές ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ. Μάλιστα ο προκάτοχός του, Νίκολα Γκρούεφσκι, επέλεγε επιδεικτικά άλλους προορισμούς για τις διακοπές του (συνήθως την Τουρκία) καλώντας τους συμπατριώτες του να μην πηγαίνουν στην Ελλάδα (αν και μάλλον, όπως αποδεικνύεται κάθε καλοκαίρι, δεν φαίνεται να εισακούστηκε).