Ο Στέφανος Κασσελάκης ατενίζει τον χείμαρρο στον Βόλο - σήμερα τον συμπαρασύρει ο χείμαρρος των εσωκομματικών εξελίξεων-μεθοδεύσεων στην Κουμουνδούρου | Alexandros Alamaniotis / SOOC
Επικαιρότητα

«Στη σέντρα» ο Κασσελάκης: «Δεν νοείται υποψήφιος πρόεδρος να απειλεί με εισαγγελέα…»

Τελευταία πράξη της... κωμωδίας στον ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, στην έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου όπως όλα δείχνουν ο έκπτωτος πρόεδρος θα εκδιωχθεί οριστικά και από το ίδιο το κόμμα
Protagon Team

Με την παρατήρηση «δεν νοείται υποψήφιος πρόεδρος να απειλεί με εισαγγελέα τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής», στελέχη της νέας ισχυρής πλειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ (87 και -περισσότερο ή λιγότερο- όψιμοι «σύμμαχοί» τους), δίνουν τον τόνο ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, ως τελευταία πράξη του εσωκομματικού δράματος (ή ορθότερα κωμωδίας).

Ηδη προεξοφλείται ότι η συνεδρίαση της ΚΕ θα σηματοδοτήσει το τέλος της  θυελλώδους «συγκατοίκησης» του Στέφανου Κασσελάκη με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους στην Κουμουνδούρου, καθώς  όπως όλα δείχνουν, μετά τα διαδοχικά επεισόδια της Πέμπτης και το κρέμασμα στα μανταλάκια του «πόθεν έσχες« του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα του αναγνωριστεί ούτε καν το δικαίωμα να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος.

«Το μείζον είναι να μην διανοηθεί να ξαναδιεκδικήσει την προεδρία, το εάν θα παραμείνει απλό μέλος είναι έλασσον και θα το δούμε», έλεγε αργά το βράδυ της Τρίτης μέλος των «87».

Οι πιο μετριοπαθείς (ή τουλάχιστον όσοι θέλουν να δείχνουν ότι είναι), όπως ο Παύλος Πολάκης που όπως έσπευσε να ενημερώσει, δεν θα είναι παρών στην καθοριστική συνεδρίαση του Σαββάτου λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, από τη μία χαρακτήριζαν δικαιολογημένη την αντίδραση Κασσελάκη για τη διαρροή του «πόθεν έσχες» του, από την άλλη όμως, σχολίαζαν ότι αυτή έπρεπε να εκφραστεί με διαφορετικό τρόπο (κάποια δήλωση ή επιστολή στην ΚΕ) και όχι εξώδικο.

Στην αποστολή του εξώδικου άλλωστε «πάτησαν»  οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι για να τον εκπαραθυρώσουν μία και καλή από το κόμμα (και όχι απλά από τη θέση του προέδρου). Δεύτερο «πάτημα» επίσης, αποτελεί και η επιμονή του Στέφανου Κασσελάκη να εμφανίζεται (και να αυτοαποκαλείται μέχρι και στο ίδιο το εξώδικο) ως «πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» (προφανώς με την ιδιότητα αυτή κάνει και τις τελευταίες περιοδείες του, σε περίπτωση που αναρωτιόταν κανείς).

Η επιδίωξη αυτή του κ. Κασσελάκη σημαίνει πως  δεν αποδέχεται την απόφαση της ΚΕ για την καθαίρεσή του, σημείωναν στην Κουμουνδούρου, κατά συνέπεια δεν τηρεί τη δεύτερη προϋπόθεση που έχει τεθεί για αναγνώριση προεδρικής υποψηφιότητας, δηλαδή τον «σεβασμό στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων».

Ετσι μέσα σε αυτή την κομματική θύελλα ο Στέφανος Κασσελάκης και οι πιστοί υποστηρικτές του βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πόρτα της οριστικής εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε τζάμπα και η υπερπαραγωγή του βίντεο «Αθήνα-Σαλαμίνα» για την υποψηφιότητά του, έλεγαν σκωπτικά πηγές της Κουμουνδούρου.