H μαρίνα του Φλοίσβου | Flickr
Επικαιρότητα

Στη Lamda Develοpment η μαρίνα του Φλοίσβου

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απόκτηση του υπόλοιπου 50% των μετοχών της εταιρείας Lamda Dogus Investments S.A., της οποίας είναι πλέον μοναδικός μέτοχος, ελέγχοντας έτσι πλήρως την εταιρεία LAMDA Flisvos Marina Α.Ε.
Protagon Team

Στον πλήρη έλεγχο της Lamda Development περιέρχεται η εταιρεία που διαχειρίζεται την μαρίνα του Φλοίσβου μετά την συμφωνία εξαγοράς του υπόλοιπου 50% των μετοχών της από τους Τούρκους της Dogus έναντι 12,4 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η Lamda, στις 23.01.2020 συμφώνησε να αποκτήσει από την εταιρεία D-Marinas B.V. του Ομίλου DOGUS το υπόλοιπο 50% των μετοχών της εταιρείας Lamda Dogus Investments S.A., η οποία, σήμερα, κατέχει ποσοστό 83,39% των μετοχών της LAMDA Flisvos Holding Α.Ε., μετόχου κατά 77,23% της εταιρείας LAMDA Flisvos Marina Α.Ε., που διαχειρίζεται τη Mαρίνα Φλοίσβου.

Το αντίτιμο για την αγορά των εν λόγω μετοχών ανέρχεται σε 12.393.000 ευρώ και η μεταβίβαση των μετοχών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, δεδομένου ότι δεν εκκρεμούν κανονιστικές ή άλλες διοικητικές εγκρίσεις.

Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η Lamda Develοpment S.A. καθίσταται ο μοναδικός μέτοχος της LAMDA DOGUS INVESTMENTS S.A., ελέγχοντας έτσι πλήρως την εταιρεία LAMDA Flisvos Marina Α.Ε.