Παναγιωτόπουλος και Παρλί στην πρώτη τους συνάντηση, στο Παρίσι, τον Οκτώβριο του 2019. Εκτοτε η Γαλλία αναβαθμίστηκε ως σύμμαχος της χώρας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Επικαιρότητα

Στη Γαλλία για το πρώτο Rafale ο Παναγιωτόπουλος – συνάντηση με την Φρανσουάζ Παρλί

O υπουργός Αμυνας θα παραστεί στην τελετή παράδοσης του πρώτου από τα 18 μαχητικά αεροσκάφη στη βάση του Ιστρ στη νότια Γαλλία
Protagon Team

Η αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για την προμήθεια νέων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών που θα αναβαθμίσουν την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας άρχισε.

Την Τετάρτη, μεταβαίνει στη Γαλλία ο υπουργός Aμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος για να παραστεί στην τελετή παραλαβής του πρώτου από τα συνολικά 18 Rafale, που εντάσσει στο δυναμικό της η Πολεμική Αεροπορία.

Oπως ανακοινώθηκε, παρόντες στην τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στην αεροπορική βάση στο Ιστρ της νότιας Γαλλίας, στις εγκαταστάσεις της Dassault Aviation, θα είναι, επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλία, ο υπουργός Aμυνας θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλου της Dassault Aviation Ερίκ Τραπιέ και με την ομόλογό του υπουργό Αμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας Φλοράνς Παρλί.