Aπό το «στούντιο» του καναλιού του, στο κελί ο Ηayate | YouTube
Επικαιρότητα

Στη φυλακή ο YouTuber Hayate

Ως μάρτυρες υπεράσπισης του 35χρονου κατέθεσαν στην ανακρίτρια δύο από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις μεταδόσεις στο κανάλι του στο YouTube, οι οποίοι δεν είναι άτομα σε αδυναμία. «Κέρδιζαν αναγνωρισιμότητα και λεφτά», ισχυρίστηκε απολογούμενος για τα θύματά του
Protagon Team

Toν δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 35χρονος ΥouTuber Hayate μετά την απολογία του ενώπιον της 17ης τακτικής ανακρίτριας για τις ζωντανές μεταδόσεις κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών σε βάρος ανθρώπων σε αδυναμία.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα καθώς και για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης κατά αδύναμων ανθρώπων.

Ενώπιον της ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για βίντεο που «ανέβαζε» -και μάλιστα με συνδρομή- στο κανάλι του στο YouTube, ισχυριζόμενος ότι έχει   συνειδητοποιήσει το λάθος του εδώ και καιρό και για αυτό σταμάτησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο την παραγωγή και προβολή βίντεο με εξευτελιστικές συμπεριφορές σε βάρος ανήμπορων ανθρώπων.

Επανέλαβε δε τον ισχυρισμό ότι «πρωταγωνιστές» στα βίντεο της ντροπής ήταν με άτομα με «κάποια αναπηρία», πλην όμως όχι ανίκανα να λαμβάνουν αποφάσεις, τονίζοντας πως ουδείς ήταν ανήλικος.

Στη απολογία του ο 35χρονος πήγε και ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ανερυθρίαστα ότι η εκμετάλλευση των θυμάτων του ουσιαστικά τα… ωφελούσε, καθώς για τη «συμμετοχή» τους στα βίντεο λάμβαναν πληρωμή και επομένως είχαν και αυτοί οικονομικό όφελος!

Κατά τον ίδιο πάντα, στα… θετικά επίσης ήταν και η «αναγνωρισιμότητα» που αποκόμιζαν οι «πρωταγωνιστές» των βίντεο της χυδαίας εκμετάλλευσης.

Ολοι αυτοί οι ισχυρισμοί, πάντως, όπως αποδείχθηκε, δεν τον βοήθησαν καθόλου ως προς την ποινική του αντιμετώπιση, καθώς με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 35χρονου, δύο από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις μεταδόσεις του κατηγορούμενου, οι οποίοι δεν είναι άτομα σε αδυναμία. Οι συνήγοροι του 35χρονου ανέφεραν στους δημοσιογράφους πως δύο από τα θύματα του 35χρονου, ζήτησαν να καταθέσουν σήμερα, πλην όμως η δικαστική λειτουργός αρνήθηκε, καθώς διευκρίνισε πως οι καταθέσεις τους μπορούν να ληφθούν μόνο παρουσία ψυχολόγου.