φωτ. αρχείου | ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επικαιρότητα

Στη φυλακή ο 17χρονος μαχαιροβγάλτης της Ακρόπολης

Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ανηλίκων. Ελεύθερος ο έτερος κατηγορούμενος (επίσης 17 ετών) για το αιματηρό επεισόδιο. «Ζω από θαύμα», λέει μέσα από το νοσοκομείο το θύμα της επίθεσης
Protagon Team

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 17χρονος για την επίθεση με μαχαίρι σε 18χρονο στη συμβολή των οδών Πανός και Πολυγνώτου, στην Πλάκα, προκειμένου να τον ληστέψει.

Ο σεσημασμένος, όπως αποδείχθηκε, δράστης της επίθεσης φέρεται να ομολόγησε ότι ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον 18χρονο  την περασμένη Δευτέρα και μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του στην ανακρίτρια ανηλίκων, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο συνεργός του που φέρεται να είχε ρόλο «τσιλιαδόρου» -επίσης 17 ετών-  αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα, και της παρακολούθησης από κοινωνική υπηρεσία.

Απολογούμενος φέρεται να αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη ληστεία, ισχυριζόμενος ότι  βρέθηκε απλώς σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή…

«Ζω από θαύμα»

Από την πλευρά του, ο 18χρονος που δέχθηκε τις μαχαιριές από τον ανήλικο προφυλακισθέντα, στις πρώτες του δηλώσεις μέσα από το νοσοκομείο, είπε ότι ζει από θαύμα:

«Είμαι πολύ τυχερός. Θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά», δήλωσε στο Star Channel και περιγράφοντας την κατάστασή του, πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να πιω νερό και είναι πολύ δύσκολο γιατί διψάω πάρα πολύ και έχω έναν πόνο στην κοιλιά».

Οσο για την αντίδρασή του όταν τράβηξε μαχαίρι ο 17χρονος για να του πάρει το τσαντάκι του, απάντησε λέγοντας: «Δεν πρόλαβα και πολλά. Πήγα να προσπαθήσω να ξεφύγω και δεν τα κατάφερα. Ευτυχώς που είχαν τους φίλους μου δίπλα μου εκείνη τη στιγμή».