Συγκέντρωση εργαζομένων και συνδικαλιστών στο Παίδων Πεντέλης | Intime
Επικαιρότητα

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το υπουργείο Υγείας για την απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη διακοπή των εφημεριών και τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο, ενώ ο Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες, για να κηρυχθεί η απεργία, εν μέσω πανδημίας, παράνομη
Γιάννης Δεβετζόγλου

Αναστάτωση επικρατεί στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας το νοσοκομείο να σταματήσει να εφημερεύει, ώστε να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, 24ωρη απεργία, ενώ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων.

Ετσι, στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ώστε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Στο μεταξύ, τα συνδικαλιστικά σωματεία των γιατρών και εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία τάσσονται στο πλευρό των εργαζομένων και κατά της απόφασης του υπουργείου Υγείας, το Παίδων Πεντέλης να εξαιρεθεί από τις εφημερίες και να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στηρίζουν και καλύπτουν, όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους, τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης.

Η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζει απαράδεκτη την «απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας για την αναστολή της γενικής εφημερίας και των τακτικών ιατρείων και τη μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, το οποίο ουσιαστικά οδηγείται σε κλείσιμο, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των παιδιών».

Διευκρινίζεται ότι με τη σημερινή απεργία, δεν θα λειτουργήσει και το εμβολιαστικό κέντρο, κάτι που σημαίνει ότι οι γονείς που είχαν προγραμματίσει για σήμερα ραντεβού, θα πρέπει να το προγραμματίσουν εκ νέου.

Οι γιατροί ζητούν να μην ανασταλεί η γενική εφημερία του Παίδων Πεντέλης και να παραμείνει κανονικά ενταγμένο στο πρόγραμμα των εφημεριών, όπως επίσης και να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.