O υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας στις δηλώσεις του στο ΕΡΤNews και την εκπομπή «Συνδέσεις» | ΥouTube/ΕΡΤ
Επικαιρότητα

Σταϊκούρας: Ετοιμα και τα πέντε σχολεία στην Πεντέλη για το πρώτο κουδούνι

Θα είμαστε πανέτοιμοι, διαβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους την ερχόμενη εβδομάδα.. Στο Κρυστάλλειο οι μεγαλύτερες ζημιές από τη φωτιά
Protagon Team

Τη διαβεβαίωση ότι όλα τα σχολεία σε Νέα και Παλαιά Πεντέλη, που υπέστησαν μικρές ή μεγάλες ζημιές από τη φωτιά της 11ης Αυγούστου στο πολύπαθο βουνό, θα είναι απολύτως έτοιμα για το πρώτο κουδούνι στις 11 Σεπτεμβρίου, έδωσε την Τετάρτη ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε δηλωσεις του στην ΕΡΤ από την Πεντέλη όπου βρέθηκε το πρωί, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως ακόμη και στο Κρυστάλλειο δημοτικό σχολείο που υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές, οι εργασίες αποκατάστασης θα ολοκληρωθούν έγκαιρα.

 «Ολα τα σχολεία θα λειτουργήσουν στις 11 Σεπτεμβρίου. Και τα πέντε σχολεία στη Νέα Πεντέλη και την Πεντέλη όπου έγιναν και γίνονται παρεμβάσεις θα ανοίξουν, θα χτυπήσουν κουδούνια στις 11 Σεπτεμβρίου.

»Οι πιο εκτεταμένες ζημιές σε σχολικές υποδομές ήταν στο Κρυστάλλειο δημοτικό σχολείο. Οι εργασίες εδώ θα ολοκληρωθούν το Σάββατο έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να έρθουν στις αίθουσες, να εγκατασταθούν. Θα έρθει και εξοπλισμός από τις Κτιριακές Υποδομές και θα είμαστε πανέτοιμοι. Κάποιες εκκρεμότητες σε εξωτερικούς χώρους θα ολοκληρωθούν τις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε ο υπουργός.