Μέχρι πρόσφατα δίνονταν μόνο από νοσοκομεία ή φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ | Intime
Επικαιρότητα

Στα φαρμακεία της γειτονιάς και φάρμακα υψηλού κόστους

Συνολικά 36 σκευάσματα έχουν ενταχθεί στην ενέργεια, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα. Δείτε βήμα προς βήμα τη διαδικασία παραλαβής
Protagon Team

Ξεκινά η υλοποίηση της σύμβασης μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), για την διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Τα εν λόγω φάρμακα δίνονταν μέχρι σήμερα μόνο από νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί φάρμακα ογκολογικά και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ). Πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ.

«Ξεκινάμε συνεργασία με τα ιδιωτικά φαρμακεία με μοναδικό στόχο την μείωση της ταλαιπωρίας των πασχόντων ασθενών με καρκίνο και σκλήρυνση κατά πλάκας. Στο ίδιο πλαίσιο εκσυγχρονίζουμε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και προγραμματίζουμε μια σειρά από παρεμβάσεις ώστε οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία και καθυστέρηση» υπόσχεται ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιανάκος.

Η διαδικασία παραλαβής

Αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να συνεχίσει να εκτελεί τις συνταγές του μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν θα προβεί στην παραπάνω διαδικασία.

Οι φαρμακοποιοί

Για την ενεργοποίηση του συστήματος, οι ιδιώτες φαρμακοποιοί θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους, στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο fyk.eopyy.gov.gr/login.