Ο Παύλος Πολάκης δίπλα στη Ρένα Δούρου, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας | INTIMENEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Επικαιρότητα

Στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και δίπλα στη Δούρου ο «διαγραφείς» Παύλος Πολάκης

Λίγα 24ωρα μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ, ο «ανεξάρτητος» βουλευτής Χανίων βρέθηκε στο πλευρό των άλλων κοινοβουλευτικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου της «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»
Protagon Team

O Παύλος Πολάκης αποπέμφθηκε μεν, την περασμένη Πέμπτη, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του λεκτικού επεισοδίου κατά της συνεργάτιδος του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη –μάλιστα κάποιοι εξύμνησαν τότε την «τόλμη» και την «αποφασιστικότητα» του Στέφανου Κασσελάκη να διώξει τον Σφακιανό από ην ΚΟ– αλλά τη Δευτέρα, ο βουλευτής Χανίων φρόντισε να δείξει τι σημαίνει η αποπομπή του: πρακτικά και συμβολικά τίποτα· πήγε και κάθισε στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα στη βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών, Ρένα Δούρου, παρεμβαίνοντας από αυτά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» του υπουργείου Υγείας.

Το σήμα άλλωστε για… αποκατάσταση του διαγραφέντα και ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Χανίων, είχε δοθεί ήδη από τον κ. Κασσελάκη ο οποίος είχε σπεύσει να διευκρινίσει πώς «ο Παύλος Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο. Είναι ζήτημα συμπεριφοράς, όχι πολιτικής», σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε στελέχη που αναρωτιώνταν ευλόγως πώς μια συμπεριφορά δεν ταιριάζει στο κοινοβούλιο αλλά ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ο κ. Πολάκης παραμένει στέλεχος και μέλος των κομματικών οργάνων.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το πρωί της Δευτέρας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά κλήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο κ. Πολάκης θα επανενταχτεί στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ πριν το προγραμματισμένο για το φθινόπωρο συνέδριο του κόμματος. Σε συνέντευξή της στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ, η κυρία Κεχαγιά είπε σχετικά:

«Τα παρακολουθώ κι εγώ αυτά τα χρονοδιαγράμματα. Δηλαδή κάποιοι γνωρίζουν και βάζουν και οδικό χάρτη στη δυνητική επιστροφή του κ. Πολάκη, ενώ ακόμη δεν έχει σβήσει καλά-καλά το μελάνι για την απομάκρυνσή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Εδώ σας επαναλαμβάνω, δεν ξέρω από πού προκύπτουν αυτές οι πληροφορίες ή αυτά τα σενάρια, αν θέλετε, πάντως αυτή τη στιγμή λέμε ότι ο κ. Πολάκης δεν είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, γι’ αυτό και δεν συμμετείχε και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ίδια μέρα που συνέπεσε με τη διαγραφή του και απομάκρυνσή του. Όμως ο κ. Πολάκης παραμένει μέλος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ». Όσο για τον αν πρέπει να παραδώσει την έδρα του, η πορτ παρόλ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα.