Η Μπόουι μετά την νίκη της στα 100 μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου το 2017 | GettyImages
Επικαιρότητα

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό: Νεκρή η 32χρονη Ολυμπιονίκης Τόρι Μπόουι

Θρήνος στην αθλητική οικογένεια από την είδηση του ξαφνικού θανάτου της αμερικανίδας σπρίντερ, η οποία είχε πάρει τρία μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
Protagon Team

Μόλις στα 32 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Oλυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του στίβου στα 100 μέτρα Τόρι Μπόουι. H Αμερικανίδα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στη Φλόριντα ενώ οι συνθήκες του θανάτου της δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Την άσχημη είδηση έκανε γνωστή η εταιρία που την εκπροσωπούσε, αναφέροντας: “Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε τα δυσάρεστα νέα του θανάτου της Τόρι Μπόουι. Χάσαμε μία πελάτη, αγαπητή φίλη, κόρη και αδελφή. Η Τόρι ήταν πρωταθλήτρια, ένας φάρος φωτός που έλαμπε. Λυπούμαστε κατάκαρδα. Οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της”.

Η Μπόουι είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στα 4Χ100 μ. των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο με την ομάδα των ΗΠΑ, αλλά και δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Λονδίνου το 2017 (στα 100 μ. και στα 4Χ100 μ.).

Στο Ρίο, δε, είχε κερδίσει, επίσης, το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μ. και το χάλκινο στα 200 μ.

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε και η Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού των ΗΠΑ, ενώ σπουδαίοι αθλητές σπεύδουν να καταθέσουν τα συλλυπητήρια τους μη μπορώντας να πιστέψουν την τραγική απώλεια.

Η κούρσα στα 100 μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου το 2017: