| CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Πώς το λένε το φάουλ στο τένις, Στέφανε;

Για το «τιτίβισμα» περί Harrods στην Ελλάδα, ο κορυφαίος έλληνας τενίστας έχει κάποια ελαφρυντικά. Αυτή την εποχή κάνει τις βόλτες του στο Λονδίνο, έχοντας κερδίσει 2.106.450 δολάρια μέσα στο 2020 (μόνο από τα τουρνουά), και λείπει καιρό από τη χώρα. Αλλά, και πάλι... Αυτό δεν το περίμενες από τον Τσιτσιπά
Sportscaster

Το διαβάζεις και πιστεύεις πως κάποιος χάκαρε τον λογαριασμό του στα social media για να του/μας κάνει «πλάκα». Επειδή από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, αυτό δεν το περίμενες.

Αλλά πέρασαν ώρες, και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν προέβη σε σχετική καταγγελία. Το σκέφτηκε και το έγραψε ο ίδιος, λοιπόν, στο Twitter του: «Κάποιος πρέπει να φτιάξει ένα Harrods στην Ελλάδα. Είναι η ώρα».

Τα Harrods, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ένα υπερπολυτελές πολυκατάστημα στο Λονδίνο, που διαθέτει τις πιο ακριβές μάρκες. Σε ρούχα, και όχι μόνο. Ζακέτες που κοστίζουν όσο έξι καλοί μισθοί στην Ελλάδα, γραβάτες των τριών συντάξεων, ακόμη και μαύρη τρούφα με το κιλό, την οποία, συνήθως, αγοράζουν πελάτες με κελεμπίες.

Το post του κορυφαίου έλληνα τενίστα έγινε viral, και το hashtag #harrods, πολύ σύντομα, ένα από τα πιο δημοφιλή στη χώρα μας. Καλύτερα να τον έβριζαν, παρά τέτοια ειρωνεία…

Της Ελλάδας που παλεύει να γλιτώσει από τον κορονοϊό, με τους εκατοντάδες νεκρούς κάθε εβδομάδα, την αγωνία όσων νοσούν και των «δικών τους», την οικονομική ανασφάλεια, τα lockdown και την αγορά που ανοιγοκλείνει σαν ακορντεόν, μόνο ένα Harrods της έλειπε.

Δεν είναι η ώρα, Στέφανε. Αντιθέτως, μάλιστα, είναι η πιο ακατάλληλη από τις ακατάλληλες στιγμές. Αλλά το θέμα, βεβαίως, δεν είναι το επιχειρηματικό σου ένστικτο, το οποίο (παρεμπιπτόντως) δεν πρέπει, ποτέ, να εμπιστευτείς. Είναι το πώς εσύ, ένας ώριμος και ευαίσθητος νέος, αγνόησες τόσο πόνο που υπάρχει στη χώρα σου.

Προσπαθώ να σε δικαιολογήσω. Αυτή την εποχή βρίσκεσαι στο Λονδίνο, για θεραπείες στον τραυματισμένο σου προσαγωγό με μια πρωτοποριακή μέθοδο που εφαρμόζεται εκεί. Καθώς η αγωνιστική σεζόν έχει ολοκληρωθεί, τις υπόλοιπες ώρες της μέρας κάνεις τις βόλτες σου – θα πέρασες κι από τα Harrods για μερικά ψώνια. Νιώθεις χαρούμενος, έστω κι αν η χρονιά δεν πήγε όπως την είχες ονειρευτεί. Και κέρδισες μέσα στο 2020, 2.106.450 δολάρια, μόνο από τις συμμετοχές σου σε τουρνουά. Δεν είσαι ο μέσος Ελληνας. Ούτε ζεις πολύ στην Ελλάδα, ώστε να επηρεάζεσαι από το κλίμα.

Αλλά και πάλι… Δεν μπορεί να μη μαθαίνεις τα νέα. Και απορώ, που δεν κατάλαβες οτι η ανάρτησή σου θα ξεσήκωνε θύελλα. Οι αναρτήσεις και οι δηλώσεις σου δεν απευθύνονται, πλέον, μόνο στην «καλή κοινωνία» του τένις, αλλά σε όλους τους Ελληνες. Θα έπρεπε να το γνωρίζεις καλύτερα απ’ όλους, γιατί αυτό είναι δικό σου κατόρθωμα. Δεν μεγάλωσες στα Σεπόλια, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και κανείς δεν απαιτούσε από εσένα να μοιράσεις ένα φορτηγό τρόφιμα. Αλλά και κανείς δεν περίμενε και τα περί Harrods, που μοιάζουν με γέλια χαράς στο δωμάτιο του πένθους. Ηταν φάουλ – πώς το λένε στο τένις;

Τον Σεπτέμβριο του 2019, πριν εμφανιστείς στο Davis Cup στο Τατόι, έκλεισες όλους τους λογαριασμούς σου στα social media. Εσύ ο ίδιος παραδέχτηκες πως η «απεξάρτησή» σου από το Facebook, το Twitter και το Instagram σού βγήκε σε καλό. Ξανακύλησες, όμως. Την 1η Ιανουαρίου 2020 κατέβασες, πάλι, τα διαδικτυακά σου ρολά: «Ηταν υπέροχο να περνάω χρόνο εδώ στο Twitter. Θα σας δω κάποια άλλη στιγμή. Γεια σας!». Η «άλλη στιγμή» ήρθε τώρα, που δεν υπάρχει αγωνιστική δράση στο άθλημά σου, και σου έφερε μπελάδες. Τέτοια κατακραυγή, μάλλον δεν την περίμενες. Μακάρι, αυτή η άτυχη στιγμή σου να σε κάνει να το ξανασκεφτείς.

Είσαι υπέροχος με τη ρακέτα στο χέρι, Στέφανε. Αλλά όποιος χειρίζεται εξαιρετικά μια ρακέτα, μια μπάλα, ή μια κιθάρα, δεν είναι απαραίτητο να «το έχει» και με τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Και το δικό σου ταλέντο είναι το τένις, μην το ξεχνάς.