Είναι φανερό πως ο κ. Α.Βγενόπουλος (Α.Β) υπερτερεί από πλευράς επικοινωνιακής αποτελεσματικότητας και ρητορικής δεινότητας του Γ. Βαρδινογιάννη (ΓΒ). Και αν το δεύτερο έχει να κάνει (και) με τη δικηγορική ιδιότητά του, για το πρώτο ίσως να πρέπει να οφείλει χάριτες στον (επί του παρόντος, γιατί ποτέ κανείς δεν ξέρει) αντίπαλό του που του έδωσε απλόχερα αυτή τη δυνατότητα.
Ωστόσο δεν είναι βέβαιο, ότι οι σχετικώς αόριστες εξαγγελίες Γ.Β έγιναν όπως έγιναν επειδή δεν κατάφεραν οι σύμβουλοί του να τις συγκεκριμενοποιήσουν κι όχι επειδή έτσι ήταν -αν όχι σίγουρο- σφόδρα πιθανό πως θα ερεθίσουν τα (απολύτως φυσιολογικά) επαγγελματικά ανακλαστικά του Α. Βγενόπουλου να τις ερμηνεύσει, προκειμένου να τοποθετηθεί για το ζήτημα με το γνωστό ευθύ κι εν πολλοίς αφ’ υψηλού ύφος του, που άλλωστε έχει ασκήσει και στη βουλή.
Αν αφαιρέσει κανείς όλα τα δομικά στοιχεία του δράματος (αποκάλυψη πτυχών του παρελθόντος συνδυασμένη με υπαινιγμούς, μπηχτές και πολυσήμαντα ερωτήματα για το παρελθόν και το μέλλον) φαίνεται ότι επετεύχθη κατ΄ αρχήν συμφωνία. Κι αν είναι όντως έτσι, ουδείς θα είναι σε θέση μετά από καιρό να πεί κατηγορηματικά και να το αποδείξει, ποιά πλευρά προσπάθησε περισσότερο για να συμφωνήσουν.
Αυτά προς το παρόν, γιατί ακολουθεί συνέχεια αντάξια της πλοκής και της έντασης των τηλεοπτικών σίριαλ της γείτονος που τόσο ταιριάζουν στο προφίλ μας.
ΥΓ: «Πόσο δεν μας νοιάζει» σχολίασε ο Γιάννης, όταν μετά την συνέντευξη Τζίγγερ έγραψα στο protagon για την πολιτεία του στη ΠΑΕ και ποιό κατά τη γνώμη μου ήταν ένα μεγάλο λάθος του. Ίσως επαναλάβει το σχόλιο, εάν μπεί στο κόπο να ασχοληθεί με την πονεμένη ιστορία της πολυμετοχικότητας στο τριφύλλι.