«Δεν θα παραστώ στην Επιτροπή Δεοντολογίας» ενημέρωσε μέσω της ΕΡΤ το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (φωτ. αρχείου) | Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

Σπίρτζης: Να δώσει απαντήσεις για την πισίνα ο Κασσελάκης – Τιμή μου αν με διαγράψει

«Αν διαγραφώ επειδή είπα την άποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή» δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και εκ των σταθερών αμφισβητιών του προέδρου. «Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένα νέο κόμμα» εκτίμησε ο ίδιος, αναφερόμενος στα περί συμπόρευσης δυνάμεων της Κεντροαριστεράς
Protagon Team

Κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε για ακόμη μία φορά τη Δευτέρα ο Χρήστος Σπίρτζης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι δεν τον τρομάζει η απειλή διαγραφής του από το κόμμα. Είχε προηγηθεί η κλήση του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Κουμουνδούρου για να δώσει εξηγήσεις για τις δημόσιες αναφορές του σε βάρος του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν φοβάμαι καμία διαγραφή. Δεν πιάνουν αυτά τα πράγματα σε κόμματα όπως είναι τα δημοκρατικά κόμματα της χώρας μας και πολύ περισσότερο τα προοδευτικά κόμματα της χώρας μας» τόνισε αναφορικά με τις εξελίξεις αυτές ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ.

«Αν διαγραφώ, για τους λόγους που είναι η καταγγελία, δηλαδή γιατί είπα και λέω –δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω–, την αποψή μου δημόσια, θα είναι μεγάλη μου τιμή να με διαγράψουν» προσέθεσε.

Ο κ. Σπίρτζης έκανε επίσης γνωστό πως δεν θα παραστεί στην επίμαχη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, την Τρίτη, λόγω έλλειψης χρόνου, ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο όργανο έσπευσε να κινηθεί αυτή την περίοδο. «Εγώ δίνω συγχαρητήρια στην Επιτροπή Δεοντολογίας που λειτουργεί 5 Αυγούστου, αλλά εγώ δεν έχω διαθεσιμότητα, όπως δεν έχει και ο πρόεδρος» ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Σπίτζης σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί παράνομης πισίνας στη βίλα του στις Σπέτσες:

«Θεωρώ ότι οι άνθρωποι που εμπλέκονται με την πολιτική δεν πρέπει να απασχολούν ή να βάζουν τους συντρόφους τους και το κόμμα τους να απολογούνται για εκείνους. Πράγματι, για να διασωθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά, οφείλουμε ενάντια σε μια πολιτική που έχει διαχρονικά τηρήσει η Δεξιά και η Νέα Δημοκρατία –δηλαδή του να μην μείνει τίποτα από την πολιτιστική μας κληρονομιά στους παραδοσιακούς οικισμούς– εμείς να είμαστε οι πρώτοι που τους διαφυλάσσουμε και να δίνουμε και το παράδειγμα.

»Αρα θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασελάκης, αν έχει κάνει αυτό που καταγγέλλει το “Πρώτο Θέμα”, πρέπει να δώσει πολύ αναλυτικές απαντήσεις και, αν έχει κάνει κάτι τέτοιο, να επανορθώσει, σήμερα και να ζητήσει και συγγνώμη. Ο δικός μας ο χώρος είναι αυτός που έχει δώσει τις μάχες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σπίρτζης δεν παρέλειψε να επικρίνει τον κ. Κασσελάκη και για τις παλαιότερες δηλώσεις του περί «χάους» και «μαύρων ταμείων» στον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ερμηνεύτηκαν ως επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε τις αιτιάσεις αυτές απαράδεκτες και προσβλητικές για το κόμμα, ενώ εκτίμησε πως ο πρώην πρόεδρος «και πολλά άλλα στελέχη του δημοκρατικού προοδευτικού κόσμου έχουν καθήκον, έχουν χρέος να αναλάβουν πρωτοβουλίες» για τη δημιουργία ενός ευρύτερου συνεργατικού προοδευτικού μετώπου, που να ενσωματώνει όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

«Αν τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορούν να συνδράμουν σε μια τέτοια συνεργασία, τότε ενδέχεται να εμφανιστούν νέες πολιτικές δυνάμεις και κινήσεις που θα επιχειρήσουν να εκφράσουν τις ανάγκες του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου» εκτίμησε ακόμη, για να δηλώσει εν συνεχεία ευθέως: «Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ένα νέο κόμμα».