| Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

Σούπερ μάρκετ: Μειωμένες τιμές σε 233 προϊόντα από 21 βασικές κατηγορίες

Κατάλογο με τα προϊόντα που περιλαμβάνονται στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής», με μειώσεις που φτάνουν έως και 23%, δημοσιοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. «Ο αγώνας απέναντι στην ακρίβεια δεν σταματά», διαβεβαίωσε
Protagon Team

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε αναλυτικά την Τετάρτη 233 προϊόντα που συμμετέχουν, μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2023, στη νέα πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής», με μειώσεις που ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και 23%.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με την πρωτοβουλία αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει «τη σταθερή μείωση των τιμών στο ράφι, σε είδη βασικής ανάγκης για τα νοικοκυριά».

«Συνεχίζουμε», πρόσθεσε, «την προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην ακρίβεια, υλοποιώντας μέτρα πρωτοποριακά σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, δημιουργούμε συνθήκες άμεσης ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού ενώ συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Ο αγώνας απέναντι στην ακρίβεια δεν σταματά».

Ακολουθούν οι 21 κατηγορίες που εντάσσονται τα 233 προϊόντα καθώς και ο μέσος όρος μείωσης τιμής:

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός, στόχος είναι να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία περισσότερα από 500 προϊόντα.

Ολόκληρος ο κατάλογος με τα 233 προϊόντα εδώ.