194
Η Μαγκνταλένα Αντερσον σε ανακοινώσεις της για την πανδημία, στις 10 Ιανουαρίου | TT News Agency/Marko Saavala via REUTERS

Σουηδία: Θετική στον κορονοϊό η Αντερσον

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 13:32
Η Μαγκνταλένα Αντερσον σε ανακοινώσεις της για την πανδημία, στις 10 Ιανουαρίου
|TT News Agency/Marko Saavala via REUTERS

Σουηδία: Θετική στον κορονοϊό η Αντερσον

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 13:32

Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Αντερσον διαγνώσθηκε θετική στην Covid-19, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπός της, καθώς ένα διογκούμενο κύμα μολύνσεων, λόγω Ομικρον, σαρώνει τη χώρα.

Πολλοί επικεφαλής κομμάτων και βουλευτές διαγνώσθηκαν θετικοί στον ιό έπειτα από μια συζήτηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο κοινοβούλιο.

Παράλληλα, αυτό το μήνα ανακοινώθηκε πως μολύνθηκαν ο βασιλιάς της Σουηδίας, η βασίλισσα και η πριγκίπισσα διάδοχος.

Η Σουηδία έχει καταγράψει επανειλημμένα τον Ιανουάριο νέα ρεκόρ ηερμήσιων κρουσμάτων της Covid-19 καθώς διογκώνεται το τέταρτο κύμα του ιού, αυξάνοντας την πίεση στο σύστημα υγείας και προκαλώντας την εκ νέου επιβολή πολλών περιορισμών.

«Η πρωθυπουργός ακολουθεί τις τρέχουσες συστάσεις και θα εκτελεί τα καθήκοντά της από το σπίτι. Η πρωθυπουργός αισθάνεται καλά, δεδομένης της κατάστασης», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Η σουηδή πρωθυπουργός και ο αρχηγός των Πρασίνων, στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, στις 12 Ιανουαρίου – Anders Wiklund /TT News Agency/via REUTERS

Η υπηρεσία υγείας περιμένει ότι τα κρούσματα, που αυτή τη στιγμή φθάνουν περίπου τα 25.000 την ημέρα, θα κορυφωθούν αργότερα αυτό το μήνα, οπότε η Σουηδία μπορεί να φθάσει σχεδόν τα 70.000 κρούσματα την ημέρα, σύμφωνα με το μοντέλο της υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...