| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration
Επικαιρότητα

Σουηδία: Ξεκινά η τέταρτη δόση στους άνω των 65 ετών

«Για ανθρώπους αυτής της ηλικίας, έχουν περάσει τώρα τέσσερις μήνες από την τελευταία δόση και η προστασία που παρέχει το εμβόλιο εξασθενεί με τον χρόνο», ανέφερε η σουηδική υπηρεσία Υγείας. Τι ισχύει σε άλλες χώρες
Protagon Team

Η Σουηδία θα χορηγεί την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 σε όσους είναι άνω των 65 ετών για να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους απέναντι στη νόσο, ανακοίνωσε η υπηρεσία υγείας της χώρας.

«Για ανθρώπους 65 ετών και άνω, έχουν περάσει τώρα τέσσερις μήνες από την τελευταία δόση και η προστασία που παρέχει το εμβόλιο εξασθενεί με τον χρόνο», ανέφερε η υπηρεσία Υγείας σε ανακοίνωσή της.

Μέχρι τώρα, τέταρτη δόση στη Σουηδία έκαναν οι πολίτες άνω των 80 ετών.

Τι ισχύει σε άλλες χώρες

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει τη χορήγηση της δεύτερης ενισχυτικής δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό σε άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών. Ετσι, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να λάβουν ακόμη μία ενισχυτική δόση των εμβολίων της Pfizer ή της Moderna, αρκεί να έχουν παρέλθει τέσσερις μήνες μετά από την πρώτη ενισχυτική δόση (ή την τρίτη συνολικά).

Επιπλέον, η τέταρτη δόση χορηγείται σε όλο τον πληθυσμό στο Ισραήλ, την Ουγγαρία και την Ταϊλάνδη, σε άτομα άνω των 55 ετών στη Χιλή, σε άτομα άνω των 65 ετών στην Αυστραλία, σε άτομα άνω των 80 ετών στην Κύπρο και τη Σιγκαπούρη, ενώ σε ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς στην Ελλάδα, τη Δανία, τη Βρετανία, το Βέλγιο, την Πολωνία, τη Νότια Κορέα και την Καμπότζη.