Ο Τραμπ μιλά σε οπαδούς του στο Μισισιπί | REUTERS/Jonathan Ernst
Επικαιρότητα

Σόου Τραμπ με ειρωνείες για τη γυναίκα που καταγγέλλει τον Μπρετ Κάβανο

Με τον γνωστό τρόπο του - έναν κωμικό όσο και ανακριβή διάλογο που έστησε ο ίδιος- ο πρόεδρος των ΗΠΑ πήρε θέση απέναντι στις καταγγελίες της Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ κατά του εκλεκτού του για το Ανώτατο Δικαστήριο
Protagon Team

Υπό τις επευφημίες εκατοντάδων οπαδών του, ο Ντόναλντ Τραμπ ειρωνεύτηκε ανοιχτά την καθηγήτρια Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ η οποία έχει καταγγείλει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον εκλεκτό του, υποψήφιο για την έδρα του Ανώτατου Δικαστηρίου Μπρετ Κάβανο.

Το ζήτημα του διορισμού του Κάβανο και οι αποκαλύψεις για το παρελθόν του –τουλάχιστον δύο γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για κακοποίηση– είναι το κορυφαίο θέμα συζήτησης στις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Την περασμένη Πέμπτη η Φορντ κατέθεσε στη Γερουσία για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το 1982, τα οποία αρνείται κατηγορηματικά ο Κάβανο.

Σε όλα αυτά ο Τραμπ πήρε θέση την Τρίτη με κάτι που θυμίζει κωμικό και ειρωνικό σκετς.

Σε ομιλία του στο Μισισιπί αναπαρέστησε έναν διάλογο που δήθεν είχε η Φορντ με τους γερουσιαστές κατά την κατάθεσή της. Σε όλες ερωτήσεις ο Τραμπ έδινε αντί της Φορντ την απάντηση «Δεν γνωρίζω», κάτι που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

«Πώς πήγες στο σπίτι;» είπε ο Τραμπ και απάντησε μόνος: «Δεν ξέρω».

«Πώς πήγες εκεί;» – «Δεν θυμάμαι».

«Πού είναι αυτό το μέρος;» – «Δεν θυμάμαι».

«Πριν από πόσα χρόνια ήταν;» -«Δεν γνωρίζω».

«Σε ποια γειτονιά ήταν;» – «Δεν γνωρίζω».

«Πού ήταν το σπίτι;» – «Δεν γνωρίζω».

Ο ψευτοδιάλογος που έστησε ο Τραμπ άρεσε ιδιαίτερα στο κοινό, ο πρόεδρος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Υπονόησε ότι  η Φορντ είναι μέρος συνωμοσίας που έχει σκοπό «να καταστρέψει ανθρώπους».

Ο Μπρετ Κάβανο επιλέχτηκε από τον Τραμπ για την κάλυψη της κενής θέσης στο Ανώτατο Δικαστήριο. Θεωρείται καταρτισμένος αλλά και συντηρητικός νομικός, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να στρέψει  το Δικαστήριο σε επιλογές που θα αλλάξουν την αμερικανική κοινωνία για δεκαετίες.

Κατά την ακρόασή του στη Γερουσία, ο Κάβανο αρνήθηκε ότι έπινε πολύ στα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια όταν συνέβησαν όσα καταγγέλλονται.

Εχει αρνηθεί το περιστατικό που καταγγέλλει η Φόρντ, το οποίο συνέβη όταν αυτός ήταν 17 ετών και η Φορντ 15 ετών. Η καθηγήτρια λέει ότι την έριξε σε ένα κρεβάτι και προσπάθησε να τη γδύσει με τη βία. Δηλώνει ότι είναι «100% σίγουρη» ότι την επίθεση έκανε ο Κάβανο.