Οι τραμπιστές πολιορκούν το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Στις ένθετες φωτό ο Τραμπ (αριστερά) και το εξώφυλλο του βιβλίου για τη διετία της διοίκησης Μπάιντεν | REUTERS (Leah Millis/File Photo), EPA (ERIK S LESSER/JIM LO SCALZO) και web
Επικαιρότητα

«Σοκαριστικά ευγενικό» το γράμμα του Τραμπ στον Μπάιντεν!

Σε βιβλίο για την πρώτη διετία της Δημοκρατικής διοίκησης αναφέρεται ότι μία επιστολή του Ρεπουμπλικανού αποχωρούντος προέδρου προς τον Δημοκρατικό διάδοχό του ήταν εξαιρετικά αβρή, σε απόλυτη αντίθεση με τις πράξεις του. Μυστήριο…
Protagon Team

Η είδηση περί επικειμένης κυκλοφορίας του βιβλίου ήρθε πάνω στην ώρα των κακών μαντάτων για τον Τραμπ, δηλαδή ταυτόχρονα με την είδηση της δεύτερης και όλως ντροπιαστικής παραπομπής του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αυτή τη φορά για την υπόθεση της εισβολής των τραμπιστών στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ωστόσο, στο πόνημα του Κρις Γουίπλ «Fight of His Life», το οποίο πραγματεύεται τα πεπραγμένα της πρώτης διετίας του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο και θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία τον Ιανουάριο, υπάρχει και αναφορά τιμητική για τον Τραμπ! Παράδοξο, αλλά αληθές.

Ο συγγραφέας έγραψε ότι ο Ρεπουμπλικανός αποχωρών πρόεδρος άφησε μία «σοκαριστικά ευγενική» επιστολή στον Δημοκρατικό διάδοχό του φεύγοντας από την Ουάσινγκτον και παραδίδοντας, ουσιαστικά, την εξουσία.

Αυτήν την αβρότητα ο Νεοϋορκέζος μπίζνεσμαν με την εγνωσμένη αλλεργία στους φόρους την επέδειξε την ίδια στιγμή που έκανε ό,τι μπορούσε για να ανατρέψει την εκλογική νίκη του Μπάιντεν!

Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, όπως λένε…

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου, τα οποία δημοσιεύτηκαν στα αμερικανικά media την περασμένη Τρίτη, ο Γουίπλ αναφέρει ότι ο Μπάιντεν διάβασε το σημείωμα του Τραμπ και είπε: «Ηταν πολύ ευγενικό και γενναιόδωρο… Συγκλονιστικά ευγενικό!»

Στον Λευκό Οίκο είθισται οι αποχωρούντες πρόεδροι να αφήνουν ένα «γράμμα» στους αντικαταστάτες τους. Θεωρείται χειρονομία φιλοφρόνησης, και υπάρχουν πλείστα όσα σχετικά παραδείγματα – λόγου χάρη το σημείωμα του Τζορτζ Μπους υιού στον Μπιλ Κλίντον για το οποίο ο δεύτερος είχε μιλήσει δημοσίως και είχε εκθειάσει το ήθος του προκατόχου του.

Μόνο που στην περίπτωση του «γράμματος» του Τραμπ ο Μπάιντεν δεν άνοιξε περισσότερο το στόμα του. Ισως η έκπληξή του ήταν τεράστια, για αυτό δεν είπε τίποτε άλλο δημοσίως.

Οπως μαρτυρούν άλλοι συγγραφείς, οι Μπομπ Γούντγουορντ και Ρόμπερτ Κόστα στο βιβλίο τους «Peril», ο Μπάιντεν όταν βρήκε το σημείωμα του Τραμπ στο Resolute Desk του Οβάλ Γραφείου, απλώς «το έβαλε στην τσέπη του και δεν το μοιράστηκε με τους συμβούλους του».