O 38χρονος ιδιοκτήτης του ουζερί στο κέντρο της Μυτιλήνης σε φωτογραφία του από τα social media |
Επικαιρότητα

Σοκ στη Μυτιλήνη: Περιέλουσε τον άνδρα της με βενζίνη και του έβαλε φωτιά – χαροπαλεύει ο 58χρονος

Η οικογενειακή τραγωδία πίσω από το περιστατικό που συγκλόνισε την κοινωνία της Λέσβου και όχι μόνο. Σε σοβαρή κατάσταση στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, με εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού, το θύμα. Ξέσπασε η αδελφή του: «Πόση κακία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος;»
Protagon Team

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η κοινωνία της Μυτιλήνης από την απόπειρα γυναίκας να κάψει ζωντανό τον ίδιο τον σύζυγό της.

Η δράστης, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, περιέλουσε με βενζίνη τον άνδρα της και του έβαλε φωτιά μέσα στο ουζερί που διατηρούν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Εχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα (οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν για εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο 45% του σώματός του), ο 58χρονος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο τοπικό νοσοκομείο, στη συνέχεια ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή του στη Θεσσαλονίκη, όπου πλέον νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, ο καβγάδες του ζευγαριού ήταν συχνοί και έντονοι, ειδικά μετά το χαμό των δύο εκ των τριών παιδιών του.

Πριν από δέκα χρόνια είχε πνιγεί κολυμπώντας στη θάλασσα ο γιος της οικογένειας, ενώ τον Μάρτιο του 2015 σκοτώθηκε σε τροχαίο με μηχανή στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης-Θέρμης, η 19χρονη αδελφή του.

Η μητέρα δεν μπορούσε να διαχειριστεί την απώλεια των παιδιών της και σύμφωνα πάντα με όσα λένε γείτονες και άνθρωποι που γνώριζαν το ζευγάρι, ξεσπούσε  συχνά στον σύζυγό της. Στο ουζερί τους στο κέντρο της Μυτιλήνης οι καβγάδες ήταν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.  Κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα έφθανε στο σημείο να πάει να τον κάψει ζωντανό.

Κατα τις ίδιες πάντα πληροφορίες, τον περασμένο Μάρτιο ο πατέρας είχε φύγει από το σπίτι της οικογένειας και όλοι είχαν αντιληφθεί ότι η κατάσταση έβαινε εκτός ελέγχου.

Η δολοφονική απόπειρα σε βάρος του επιχειρηματία από την ίδια του τη γυναίκα, σόκαρε τους πάντες στη Μυτιλήνη.

Σε ανάρτησή της (δείτε τη κάτω), η αδελφή του θύματος ξέσπασε, διερωτώμενη πόση κακία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος, με τον οποίο έχεις περάσει μαζί τόσα πολλά και δύσκολα, όπως τον χαμό δύο παιδιών:

«Δεν το χωράει το μυαλό μου όταν είδα τον αδελφό μου ότι δεν το βγάζουν από την Εντατική στη Θεσσαλονίκη, πώς μπορεί ένας άνθρωπος όταν ζεις μαζί του, όταν έχεις χάσει δύο παιδιά όταν έχεις περάσει τόσα, να βάζει βενζίνη να τον κάψει ζωντανό.

»Μπορώ να φανταστώ τον πόνο που έχει αυτός ο άνθρωπος, πόσο εχει πονέσει στη ζωή του να κάνεις τόσο μεγάλο κακό είναι τόσο κρίμα. O Γιάννης έχει πονέσει τόσο πολύ, εύχομαι η Παναγία να τον βοηθήσει να τα καταφέρει.

»Πόση κακία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος; Κάποτε μου λεγε ότι μέσα σε μία μαξιλαροθήκη και τα ρούχα του και γύρισε μόνος του πόσο μπορεί να πονάει ένας άνθρωπος, Παναγία μου βοήθησέ τον θα περάσει κι αυτό».

Σύμφωνα με την ίδια, ο αδελφός της νοσηλεύεται διασωληνωμένος, σε πλήρη καταστολή. «Το κάψιμο -περιέγραψε- είναι στον οισοφάγο και στα πνευμόνια».

«Νόμιζε ότι αυτό που του πέταξε ήταν κρασί, αλλά ήταν μπουκάλι με βενζίνη, πήρε και το μαγαζί φωτιά. Η γυναίκα αυτή είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. Του δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα, έχει ένα μένος μαζί του, νομίζω ότι τον ζηλεύει», συνέχισε στην περιγραφή της για να προσθέσει: .

«Εχουν χάσει και δύο παιδιά, το ένα πνίγηκε στο λιμάνι και το άλλο το χάσανε από τροχαίο, έχει περάσει πάρα πολλά. Δεν το άξιζε αυτό το πράγμα».