Η κουζίνα του παιδικού σταθμού όπου εντοπίστηκαν τα επικίνδυνα τρόφιμα | REUTERS/Wolfgang Rattay
Επικαιρότητα

Σοκ στη Γερμανία: Αγνωστοι έριξαν απορρυπαντικό σε τρόφιμα για παιδικό σταθμό

Η έρευνα δεν έχει εντοπίσει ακόμη τον ή τους δράστες της επίθεσης κατά του σταθμού που βρίσκεται στο Λεβερκούζεν και συντηρείται από την Εκκλησία
Protagon Team

Μια σοκαριστική υπόθεση μόλυνσης τροφίμων που προορίζονταν για παιδιά αποκαλύφθηκε στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας, χωρίς ακόμη να έχουν εντοπιστεί οι δράστες.

Οπως ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι βρεφονηπιακού σταθμού κάποιοι είχαν μολύνει σκόπιμα τρόφιμα που προσφέρθηκαν σε παιδιά. Ευτυχώς δεν καταναλώθηκαν, καθώς η μυρωδιά ήταν έντονη και το πρόβλημα εντοπίστηκε άμεσα.

Για «θρασύτατη επιμόλυνση» τροφίμων τα οποία προορίζονταν για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών έκανε λόγο η Εκκλησία του Λεβερκούζεν, η οποία είναι χορηγός του συγκεκριμένου σταθμού, στον οποίο φιλοξενούνται καθημερινά 60 παιδιά.

Οταν εντοπίστηκε αρχικά το πρόβλημα, θεωρήθηκε ότι υπεύθυνος είναι ο προμηθευτής του φαγητού. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου η εκδοχή αυτή αποκλείστηκε και, όταν προέκυψε δεύτερο κρούσμα, το δείγμα ελέγχθηκε, για να εντοπιστούν ίχνη απορρυπαντικού, για το οποίο μάλιστα είχε χρησιμοποιηθεί σπρέι.

Η Εκκλησία έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ έχει διαταχθεί έρευνα σε βάρος μιας γυναίκας, η οποία εργαζόταν στην κουζίνα του σταθμού. Η γυναίκα ήταν παρούσα και στα δύο περιστατικά και δεν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, αν και είχε ειδοποιηθεί σχετικά, ενώ πλέον δεν εργάζεται στον παιδικό σταθμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έρευνες διεξάγονται προς κάθε κατεύθυνση και τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν περισσότερα δείγματα φαγητού και θα σταλούν για ανάλυση.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Bild  στη δικτυακή έκδοσή της, είναι άγνωστο πόσο σοβαρό πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλέσει στα παιδιά η ενδεχόμενη κατανάλωση των επιμολυσμένων τροφίμων. Καθώς ο δράστης παραμένει άγνωστος, κάποιοι γονείς επέλεξαν να αναζητήσουν άλλον παιδικό σταθμό.