Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 | ANT1/WebTV
Επικαιρότητα

Σκρέκας: Θα πάμε μέχρι τέλους την έρευνα για τις τιμές στο βρεφικό γάλα

«Τα μέτρα θα ανακοινωθούν σύντομα και για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα, συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών στα ράφια», δεσμεύτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα με την ακρίβεια παραμένει
Protagon Team

«Eχουμε μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν οδηγήσει σε μείωση του πληθωρισμού, αυτό όμως δεν είναι αρκετό»: τούτο παραδέχτηκε, το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξή του στον ANT1, στην οποία κυριάρχησε, όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της ακρίβειας.

Ο κ. Σκρέκας είπε πως «μόνο το 2023 έχουμε επιβάλει 13,5 εκατομμύρια πρόστιμα για θέματα κερδοφορίας. Βλέπουμε ότι, μετά την επιβολή τους, προσαρμόζονται οι κατάλογοι και μειώνονται οι τιμές», παρατήρησε σχετικά. Ωστόσο παραδέχτηκε ότι «αυτά δεν είναι αρκετά, έχουμε μια σειρά νέων μέτρων που θα ανακοινώσουμε σε λίγο και θα δούμε μια σειρά προϊόντων να μειώνεται».

«Ποτέ δεν είπαμε να κοπούν οι προσφορές, είπαμε να μην εκτινάσσονται οι τιμές και μετά γίνονται προσφορές» προσέθεσε και υπενθύμισε πως το υπουργείο επέβαλε μεγάλο πρόστιμο για τις παραπλανητικές εκπτώσεις.

Αναφερόμενος σε μια σειρά προϊόντων, όπως τα απορρυπαντικά, τα προϊόντα περιποίησης και το βρεφικό γάλα, είπε ότι «φαίνεται πως σε μια σειρά προϊόντων οι τιμές είναι μεγαλύτερες από ό,τι σε άλλες χώρες. Μελετούμε μέτρα για να σταθεροποιηθούν ή να μειωθούν οι τιμές».

«Θα λάβουμε μέτρα που διορθώνουν τις τιμές», διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε ότι οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν το υπουργείο σε κάθε ανατίμηση που κάνουν.

Μιλώντας για το βρεφικό γάλα, είπε πως «όταν το 2011 απελευθερώθηκε η πώλησή του από τα φαρμακεία, είδαμε τις τιμές να μειώνονται, αν και παρέμεναν υψηλές. Φαίνεται ότι εκείνο το άνοιγμα δεν ήταν αρκετό. Οι τέσσερις εταιρείες ερευνώνται, όπως και οι στρεβλώσεις που οδηγούν στην υψηλή τιμή του βρεφικού γάλακτος. Θα συγκρουστούμε και θα πάμε μέχρι τέλους την έρευνα για τη μείωση του βρεφικού γάλακτος».

«Τα μέτρα θα ανακοινωθούν σύντομα και για τις παραπλανητικές εκπτώσεις και για το βρεφικό γάλα, συγκεκριμένα μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση των τιμών στα ράφια», είπε τέλος ο υπουργός.