Ο Πάνος Σκουρλέτης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ | YouTube/SKAI
Επικαιρότητα

Σκουρλέτης: Ο Κασσελάκης χτύπησε τον Τσίπρα στην καρδιά – Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίζαμε τελειώνει

«Αποδομεί την πολιτική Τσίπρα και υποστηρίζει την άλλη πλευρά, αυτά που λέει η ΝΔ», ανέφερε ο πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας τις νέες δηλώσεις του αρχηγού του κόμματος
Protagon Team

Νέα επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε την Τετάρτη ο Πάνος Σκουρλέτης, πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησε, αυτή τη φορά με αφορμή τις αιχμές που άφησε ο νέος αρχηγός του κόμματος για το περίφημο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που άφησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2019.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως ο κ. Κασσελάκης «χτύπησε στην καρδιά τον Αλέξη Τσίπρα» για τα 37 δισ. ευρώ και πρόσθεσε πως με αυτή τη δήλωση «αποδομεί την πολιτική Τσίπρα και υποστηρίζει την άλλη πλευρά, αυτά που λέει η ΝΔ. Τι μας λέει; Κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από τα μνημόνια, έπρεπε να ακολουθήσει ένα τέταρτο πιο “λάιτ” μνημόνιο», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη, σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Κασσελάκης είχε φτάσει στο σημείο να υποστηρίξει πως «δεν έχει γίνει πιο μνημονιακή απόφαση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από αυτό το “μαξιλάρι” του κ. Τσακαλώτου», φράση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ (βλ. Γιάννης Δραγασάκης, Αλέξης Χαρίτσης).

Κατά τα άλλα και αναφερόμενος στην ομιλία Κασσελάκη στην επεισοδιακή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σκουρλέτης τη χαρακτήρισε «κακοποιητική» για το κόμμα και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το κόμμα έχει φτάσει σε μια κατάσταση εξαΰλωσης, αποσύνθεσης».

«Αυτή τη στιγμή δεν μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε ένα κόμμα, αλλά να μιλήσουμε με τους ψηφοφόρους που χάσαμε. Να καταλάβουμε. Υπάρχουν δυνάμεις μέσα και έξω από το ΣΥΡΙΖΑ που θα πρέπει να μιλήσουν μεταξύ τους. Για την κυρία Αχτσιόγλου τρέφω εκτίμηση. Τη στήριξα στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών», συμπλήρωσε.