Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος | IntimeNews
Επικαιρότητα

Σκέρτσος: Πετύχαμε την τρίτη καλύτερη επίδοση επιδημιολογικής επιτήρησης

«Η Ελλάδα κατάφερε για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι –εν μέσω πανδημίας– να ισορροπήσει μεταξύ ενός πλήρους ανοίγματος της τουριστικής μας οικονομίας, που έφερε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στη χώρα μας, χωρίς να διακινδυνεύσουμε την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Protagon Team

«Με μάσκες, τεστ και εμβολιασμό για τους πιο ευάλωτους, βρισκόμαστε πλέον σε φάση συμβίωσης με την πανδημία, χωρίς περιττά περιοριστικά μέτρα για τους υπόλοιπους» σημειώνει με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος.

Ο κ. Σκέρτσος, κοινοποιώντας ανάρτηση του επίκουρου καθηγητή Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκα Μαγιορκίνη για την εξέλιξη της πανδημίας, σημειώνει ότι η χώρα μας πέτυχε μεταξύ άλλων «την 3η καλύτερη επίδοση επιδημιολογικής επιτήρησης χάρη στα διενεργούμενα τεστ».

Η ανάρτηση:

Η Ελλάδα κατάφερε για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι -εν μέσω πανδημίας- να ισορροπήσει μεταξύ ενός πλήρους ανοίγματος της τουριστικής μας οικονομίας -που έφερε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στη χώρα μας- χωρίς να διακινδυνεύσουμε την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Σύμφωνα με τα πλέον επίκαιρα στοιχεία του ECDC & του Euromomo για τη διαχείριση της πανδημίας το φετινό καλοκαίρι, η χώρα μας πέτυχε:

– Την 3η καλύτερη επίδοση επιδημιολογικής επιτήρησης χάρη στα διενεργούμενα τεστ.

–  Την 5η χαμηλότερη τιμή υπερβάλλουσας θνησιμότητας στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού παρά την έξαρση κρουσμάτων.

Με μάσκες, τεστ και εμβολιασμό για τους πιο ευάλωτους βρισκόμαστε πλέον σε φάση συμβίωσης με την πανδημία, χωρίς περιττά περιοριστικά μέτρα για τους υπόλοιπους.