O υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ | Youtube/ ΣΚΑΪ
Επικαιρότητα

Σκέρτσος: «Ουρανοκατέβατος», με ψυχή Πολάκη, ο Κασσελάκης – να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό

Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει κάθε μέρα πράγματα που ούτε ο Αλέξης Τσίπρας δεν τόλμησε να ξεστομίσει, σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας για τις τελευταίες τοποθετήσεις του περί διπλών εκλογών και αποστολής διεθνών παρατηρητών
Protagon Team

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, την πρόταση Κασσελάκη για διπλές εκλογές και την ευθεία και επίμονη αμφισβήτηση του αδιάβλητου των εκλογών στην οποία αναλίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αντιπολίτευση.

«Δυστυχώς -παρατήρησε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τη Δευτέρα ο κ. Σκέρτσος- ο κ. Κασσελάκης, έχει έρθει ουρανοκατέβατος σε ένα πολιτικό περιβάλλον που εδώ και 50 χρόνια, έχει κατακτήσει την πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα, το αδιάβλητο των εκλογών και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς ως κυβέρνηση, το λένε οι δικαστικές ενώσεις, οι δικηγορικοί σύλλογοι που έχουν κατά το σύνταγμα την αρμοδιότητα να επιτηρούν τις εκλογές».

«Χρειάζεται όμως περισσότερο μέτρο και σωφροσύνη, να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και να γνωρίζουμε σε ποιο περιβάλλον βρισκόμαστε», πρόσθεσε με αφορμή την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διπλές εκλογές.

Ομοίως και για την αξίωση περί διεθνων παρατηρητών στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις – αξίωση στην οποία επίσης δείχνει να επιμένει με θέρμη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ- ο υπουργός Επικρατείας  σημείωσε αρχικά πως «αυτό που έφερε ως πρόταση, να έρθουν διεθνείς παρατηρητές, ο κ. Κασσελάκης δεν το ήξερε, αλλά σε κάθε εκλογές υπάρχουν».

Και ερωτηθείς για τα ελατήρια της πρότασης περί αυξημένης παρουσίας διεθνών παρατηρητών. ο κ. Σκέρτσος σχολίασε εκ νέου δηκτικά:

«Ο κ. Κασσελάκης έχει την ψυχή Πολάκη και λέει κάθε μέρα πράγματα που ούτε ο κ. Τσίπρας, που χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό, δεν τόλμησε να ξεστομίσει».

Τέλος, όσον αφορά την τραγωδία των Τεμπών και τις καταγγελίες περί συγκάλυψης, μονταζιέρας κτλ, αφού είπε  πως «είναι ένα τραύμα όλων μας και λογοδοτώ καθημερινά για να αποδοθεί η αλήθεια», επανέλαβε ότι όλα αυτά θα «τα αποδείξει η Δικαιοσύνη».

Αντίστοιχα, και για τις πρόσφατες αποφυλακίσεις εμπλεκομένων-ελεγχομένων στην υπόθεση -και μάλιστα με καταβολή υψηλότατων εγγυήσεων- ο κ. Σκέρτσος αρκέστηκε να πει ότι δεν μπορεί να κρίνει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.