Στις 8 Αυγούστου 2008 οι Σαουδάραβες δώρισαν 100 εκατ. δολάρια στον Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, δηλαδή του έδωσαν λεφτά την εποχή που αυτός ήταν ακόμη βασιλιάς στον θρόνο του.
Τα λεφτά κατατέθηκαν σε ελβετική τράπεζα αμέσως μετά την επίσημη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Μαδρίτη ο σαουδάραβας βασιλιάς Αμπντάλα, τον Ιούνιο του 2008, και προέρχονταν απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας.
Το θέμα έφεραν στον αφρό της επικαιρότητας ελβετικά έντυπα (La Tribune de Genève, Tages Αnzeiger) και το αναπαρήγαγαν τα διεθνή Μέσα. Από το σκάνδαλο προκλήθηκε πολιτικός θόρυβος στην Ισπανία, τον οποίο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τώρα οι εχθροί του θρόνου και του νυν βασιλιά Φελίπε, γιου του Χουάν Κάρλος. Πιθανολογείται, δε, η σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον «κρυμμένο θησαυρό», όπως γράφουν τα έντυπα, του Χουάν Κάρλος.
Ενα μέρος από το ποσόν που μέσω κάποιας ελβετικής τράπεζας και ενός ιδρύματος του Παναμά έλαβε ο Χουάν Κάρλος κατέληξε με μορφή δωρεάς στην Κορίνα Λάρσεν, πρώην σύζυγο γερμανού «γαλαζοαίματου», τιτλούχος (πριγκίπισσα) και η η ίδια. Για τη μεταφορά χρησιμοποιήθηκε ένας άλλος λογαριασμός, στις Μπαχάμες.
Το παναμέζικο ίδρυμα Fundación Lucum δημιουργήθηκε το 2008 και διαλύθηκε το 2012, όταν το παχυλό δώρο του βασιλιά Αμπντάλα μεταφέρθηκε σε μεγάλο βαθμό, πάντα ως δωρεά, σε έναν άλλο λογαριασμό ο οποίος είχε έδρα στις Μπαχάμες και ήταν στο όνομα της Κορίνας.
Ο Χουάν Κάρλος τής έδωσε 65 εκατ. δολάρια επειδή «την αγαπούσε», όπως κατέθεσε η ίδια στην ελβετική Δικαιοσύνη η οποία διενεργεί σχετικώς έρευνα, στο πλαίσιο των καθηκόντων της περί «καταπολέμησης της διαφθοράς».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Χουάν Κάρλος έδωσε τα λεφτά στη φίλη του αμέσως μετά τον τραυματισμό του σε σαφάρι στην Αφρική, τον Σεπτέμβριο του 2012.
Από την ισπανική Δικαιοσύνη, επίσης, διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί το κατά πόσον η δωρεά των Αράβων προς τον Χουάν Κάρλος σχετίζεται με το υψηλό κοντράτο (αξίας 6,7 δισ. δολ.) που συνήψε το 2011 το σαουδαραβικό κράτος με ισπανικές εταιρείες για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Μέκκας με τη Μεντίνα.
Οι ισπανικές εφημερίδες εκτιμούν ότι ο Χουάν Κάρλος ανταμείφθηκε από τους Σαούντ επειδή το 2008 βοήθησε να «στιλβωθεί» ένα καθεστώς «σεσημασμένο» για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αν και παραμένει ασαφές γιατί οι Σαουδάραβες χρύσωσαν με πετροδολάρια τον ισπανό βασιλιά, δεν είναι οπωσδήποτε ακατανόητος ο λόγος για τον οποίο ένας γέρος «εραστής» χρυσώνει μια κατά πολύ νεότερή του γυναίκα. Ποιο σκάνδαλο από τα δύο είναι μεγαλύτερο, είναι θέμα οπτικής γωνίας.