Ο Κόπολα επί το έργον στα γυρίσματα του φιλμ «Megalopolis» | youtube /CreativeProtagon
Επικαιρότητα

Σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον… ερωτύλο Κόπολα

Ο 85χρονος σκηνοθέτης εμφανίζεται σε δύο βίντεο που τραβήχτηκαν κρυφά στα γυρίσματα της ταινίας του «Megalopolis» να προσπαθεί να φιλήσει γυναίκες του καστ
Protagon Team

Δύο βίντεο που δείχνουν τον γηραιό αμερικανό σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα να προσπαθεί να φιλήσει γυναίκες του καστ του φιλμ «Megalopolis» δημοσίευσε το γνωστό αμερικανικό media κοσμικοτήτων Variety και προκάλεσε αίσθηση, ίσως και λύπη.

Τα βίντεο τράβηξε κάποιο μέλος του συνεργείου κατά τη διάρκεια μιας σκηνής αρκετά αληθοφανούς: τα γυρίσματα γίνονταν σε νυχτερινό κέντρο, πέρυσι, και οι κοπέλες που υπέστησαν το ερωτικό «ντου» του σκηνοθέτη ήταν ντυμένες αναλόγως – πολύ «ελαφρώς», βάσει σεναρίου. Ο Κόπολα φορούσε ένα άσπρο κοστούμι, βάσει του γούστου του.

Ο βρετανικός Guardian είχε αναφέρει παλαιότερα ότι ο Κόπολα θεωρούνταν από τους ηθοποιούς του «παλιά καραβάνα» στα ερωτικά, ότι έβαζε τις κοπέλες να κάθονται στα γόνατά του, και άλλα… γερομπαμπαλίδικα πράγματα. Ωστόσο οι αποδείξεις ήρθαν τώρα, με τα δύο βίντεο.

Οσες πηγές μίλησαν στο Variety υποστήριξαν ότι στο συγκεκριμένο φιλμ ο Κόπολα είχε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και μάλιστα κατέστρεψε πλάνα μπουκάροντας για να φιλήσει! Ο ίδιος φέρεται να έχει πει από μικροφώνου στο πλήθος των συνεργατών του το εξής αμίμητο: «Συγγνώμη αν έρθω κοντά σου και σε φιλήσω… Να ξέρεις ότι το κάνω μόνο και μόνο για τη χαρά μου!»

Υπενθυμίζεται ότι το «Megalopolis» το χρηματοδότησε ο ίδιος ο σκηνοθέτης του (με 120 εκατ. δολάρια). Συνεπώς δεν υπήρχε στο συνεργείο κάποιος υπεύθυνος για τη συλλογή παραπόνων, ιδίως τέτοιου είδους. Ποιον θα μπορούσε να καταγγείλει, εξάλλου, μια ηθοποιός; Τον Κόπολα στον Κόπολα;

Αλλοι, πάλι, δήλωσαν ότι το συγκεκριμένο στιλ του Κόπολα αποσκοπούσε απλώς στο να εμπνεύσει τις ηθοποιούς να ερμηνεύσουν καλύτερα τους ρόλους τους. «Ποτέ δεν υπήρξαν παράπονα κατά τα γυρίσματα».

Δείτε το τρέιλερ του «Megalopolis»: