Επικαιρότητα

Σήμα κινδύνου από τον ΕΟΦ για διαφημιζόμενο… αντίδοτο του εμβολίου της Covid

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων συνιστά να μην καταναλώνεται το σκεύασμα που πωλείται στο Διαδίκτυο ως «αντίδοτο» για τις υποτιθέμενες παρενέργειες του εμβολίου αλλά και ως θεραπεία του καρκίνου!
Protagon Team

Μέχρι και ανίατες ασθένειες, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ, υποτίθεται ότι θεραπεύει ένα διαφημιζόμενο μέσω Διαδικτύου, αμφίβολης προέλευσης –πόσο μάλλον ποιότητας– σκεύασμα, που κινητοποίησε τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) ώστε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Ο τίτλος σε προϊδεάζει να μείνεις μακριά «Θαυματουργό ορυκτό διάλυμα» και η συνέχεια είναι ανάλογη, αφού το εν λόγω σκεύσμα διαφημίζεται ως θεραπεία για σχεδόν τα πάντα, από λοιμώξεις, μέχρι καρκίνο και Αλτσχάιμερ…

Αλλά ο διαφημιστής του πηγαίνει και ένα βήμα παραπέρα, το τερματίζει θα έλεγε κανείς, με τον ισχυρισμό ότι το «θαυματουργό» μαντζούνι είναι αντίδοτο για τις υποτιθέμενες παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού!

Από τον ΕΟΦ τονίζουν ότι «το προϊόν που διακινείται μέσω των ιστοσελίδων https://www.mmscdsforum.gr/, https://www.mms.com.gr/δεν είναι αδειοδοτημένο και επομένως δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του, γι’ αυτό και η κατανάλωσή του ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία».

Πώς ξεχωρίζεις την απάτη

Στην εποχή του Διαδικτύου, έχει γεμίσει ο τόπος με θαυματουργές θεραπείες και «φυσικά» ελιξίρια που υπόσχονται όσα δεν έχει υποσχεθεί ποτέ η ιατρική επιστήμη.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επισημαίνει μερικές «κόκκινες σημαίες» για προϊόντα που όχι μόνο δεν έχουν το αποτέλεσμα που υπόσχονται, αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνα για την υγεία