| Aris Oikonomou / SOOC
Επικαιρότητα

Σφοδρά πυρά Γ. Τσίπρα κατά Κασσελάκη: «Προκαλεί αηδία ο νέος ΣΥΡΙΖΑ»

Βαριές κουβέντες από τον εξάφελφο του πρώην προέδρου του κόμματος για το ήθος της νέας ηγεσίας. Κατήγγειλε «επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα» ενώ άφησε αιχμές και για τις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο, τις «πρώτες παγκοσμίως “εκλογές” για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα», όπως σχολίασε. «Υπάρχουν αργομισθίες στο κόμμα» δήλωσε νωρίτερα η Βούλα Κεχαγιά
Protagon Team

Στα ύψη παραμένουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις απομακρύνσεις παλαιότερων στελεχών «με εντολή Κασσελάκη» από έμμισθες θέσεις στο κόμμα. Τις τελευταίες ημέρες απολύθηκαν από την Κουμουνδούρου οι Γιώργος Τσίπρας και Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όπως κατήγγειλαν οι δύο πρώην βουλευτές, με τον πρώτο εξ αυτών να εξαπολύει νέα πυρά προς την πλευρά Κασσελάκη την Πέμπτη, αντιδρώντας στο αφήγημα της ηγεσίας για τις «εκκαθαρίσεις».

Απαντώντας σε σχετικές δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Βούλας Κεχαγιά, συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας,  τόνισε: «Ολα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για “αργομισθία”, για δήθεν αίτημά μου για “κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία”, για δήθεν αίτημά μου για “ασφαλιστική κάλυψη” κ.λπ., είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του “νέου ΣΥΡΙΖΑ” της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία».

«Είμαι εσωκομματικά “κομμένος” εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους “Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!”», συνέχισε, επαναλαμβάνοντας πως η κυρία Κεχαγιά έχει εικόνα για όσα αναφέρει.

«Οτι το “κόψιμό” μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Οτι αυτή η επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ “λίγοι”», πρόσθεσε ο εξάδελφος του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τη δήλωσή του με ένα ακόμη «καρφί» προς το κόμμα του κ. Κασσελάκη: «Αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως “εκλογές” για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το “πίστευε και μη ερεύνα”. Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…».

«Υπάρχουν αργομισθίες στο κόμμα» λέει η Κεχαγιά

Την οργή του στελέχους προκάλεσε τόσο η διαρροή από τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την αρχική αντίδρασή του (εδώ) όσο και οι μετέπειτα παρατηρήσεις της κυρίας Κεχαγιά για την όλη υπόθεση. Αναφερθείσα στη «λύση σύμβασης» του Γιώργου Τσίπρα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα τα εξής:

«Δεν ήταν αιτία ή αφορμή η συνέντευξη του Γιώργου Τσίπρα για τη λύση της σύμβασης του, άλλωστε αυτά που είπε κινήθηκαν στην επίσημη γραμμή, όπως είχε διατυπωθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη. Δεν είναι ψύχραιμη ανάλυση ότι απομακρύνθηκε λόγω της συνέντευξης του. Είναι προφανές ότι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος μας, η ηγεσία του κόμματος, το οποίο δεν αφορά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν αποχωρήσει, είναι ότι δεν μπορούν να υπάρχουν αργομισθίες στο κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του κόμματος, τα οποία είναι οριακά. Γίνεται μια προσπάθεια να φτιάξουμε το σπίτι μας, ούτως ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε.

Αυτό που συνέβη με τον Γιώργο Τσίπρα είναι το εξής: τέλη Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του ως διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θάνο Μωραΐτη, διότι ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από το κόμμα να παραταθεί η σύμβασή του για ένα χρονικό διάστημα ενός μήνα, για να έχει ασφαλιστική κάλυψη. Το αίτημά του αυτό ικανοποιήθηκε από το κόμμα. Και μάλιστα η σύμβασή του παρατάθηκε και δεν διακόπηκε, μολονότι ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες, μέχρι τις ευρωεκλογές. Επομένως, η λύση της σύμβασης –δεν πρόκειται για απόλυση– είναι κάτι το οποίο γνώριζε ο ίδιος, από τη στιγμή που δεν προσέφερε υπηρεσίες στο κόμμα. Ο κ. Τσίπρας δεν ήταν επιστημονικός συνεργάτης. Ανέπτυξε έμμισθη σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν τον προηγούμενο Οκτώβρη ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή της ΚΟ, τα οποία τερματίστηκαν τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

Δημιουργούνται θέματα και εντυπώσεις, τα οποία όμως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το συνολικότερο μήνυμα είναι ότι το κόμμα δεν αντέχει οικονομικά να καταβάλλει μισθούς σε πρόσωπα που δεν προσφέρουν υπηρεσίες σε αυτό. Δεν μπορεί ένα στέλεχος να αμείβεται την ώρα που ο αντικαταστάτης του ακόμα δεν έχει λάβει αμοιβή».