412
Ενα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων διαρκείας 44 ωρών για την ενίσχυση του τομέα της αγροδιατροφής και γαστρονομίας διοργανώνε το Innovathens, |

Σεμινάρια SMART 4 FOOD, από 28/11 έως 20/12

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 16:24
Ενα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων διαρκείας 44 ωρών για την ενίσχυση του τομέα της αγροδιατροφής και γαστρονομίας διοργανώνε το Innovathens,
|

Σεμινάρια SMART 4 FOOD, από 28/11 έως 20/12

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2022, 16:24

Το Innovathens, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων διαρκείας 44 ωρών για την ενίσχυση του τομέα της αγροδιατροφής και γαστρονομίας, στο οποίο θα συμβάλουν με τις παρουσιάσεις και τις παρεμβάσεις τους εξειδικευμένοι επιστήμονες του χώρου.

Επικεντρώνοντας στα μοναδικά εδαφο-κλιματικά προτερήματα της Ελλάδας, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν προϊόντα υψηλής ποιότητας, το σεμινάριό μας θα δώσει έμφαση στην παραγωγή μικρότερης κλίμακας προϊόντων boutique και τις δυνατότητες ένταξής τους στις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων, αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας, συνδέοντάς τα με νέες τεχνολογίες στον τομέα των τροφίμων και της συσκευασίας, με μύθους, πολιτιστικά δρώμενα και, βεβαίως, με σειρά επιχειρηματικών ευκαιριών.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι αρθρωμένο σε 4 πυλώνες:

  1. Ερευνα & Τεχνολογία, Νέες τεχνολογίες και Ανθρώπινο δυναμικό
  2. Προδιαγραφές Ποιότητας, Υγιεινή και Διασφάλιση Ποιότητας (Premium Quality)
  3. Πιστοποίηση
  4. Σύνδεση με τοπικά χαρακτηριστικά: Ταυτότητα – Διαχρονικότητα – «Μύθος» Προϊόντος.

Επίσης, αναπτύσσονται ορισμένες οριζόντιες ενέργειες:

  • Logistics, Marketing, and Branding των προϊόντων boutique
  • Management and monitoring επιχειρήσεων προϊόντων boutique και
  • Συγκεκριμένες ενέργειες σύνδεσης με τον τουρισμό:

Παλέτα τοπικών τυριών

Μεζές για ούζο, τσίπουρο

Ελληνικό πρωινό

Σύνθετα φαγητά και συνταγές τοπικής γαστρονομίας

Μοναστηριακή διατροφή – Θρησκευτικός τουρισμός

Οινοτουρισμός

Γαστρονομία ποιότητας – Γαστρονομικός τουρισμός – Τοπογνωσία – Πατριδογνωσία τροφίμων

Στρατηγική και προϋποθέσεις εφαρμογής της

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με ένα Workshop, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες 3-4 ατόμων με στόχο να σχεδιάσουν φάκελο για κάποιο προϊόν (παραδοσιακό ή premium quality), να αναδείξουν τη σημασία του branding ή να καταθέσουν κάποια ιδέα για τη σύνδεση της αγροδιατροφής με τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Το πρόγραμμα διεξάγεται με φυσική παρουσία, αλλά και μέσω zoom.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η προεγγραφή ΕΔΩ!

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος λαμβάνουν:

  • Βεβαίωση παρακολούθησης
  • Υλικό και παρουσιάσεις από το πρόγραμμα σε μορφή pdf

Τους άξονες του σεμιναρίου SMART 4-FOOD για τα προιόντα «boutique» καλύπτουν διακεκριμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες, με εισηγήσεις πάνω στις πλέον σύγχρονες τάσεις, πού ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και δημιουργούν προστιθέμενη αξία σε κάθε τομέα.

Το σεμινάριο σχεδιάσθηκε πάνω στην προσέγγιση των προϊόντων “boutique” της Γιολάντας Τότσιου  (PhD) – Innovation & Quality Consultant  και η ετοιμασία του προγράμματος έγινε σε συνεργασία με τον Αντώνη Οικονόμου, Project Manager στο Innovathens και τον Γεράσιμο Τζαμαρέλο, Education Manager στο Innovathens.

Σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε πρόσφατα, είναι περισσότερο από ποτέ έκδηλη η ανάγκη ενίσχυσης της σχετικής επάρκειας και της ανταγωνιστικότητας όλων των πεδίων, που έχουν σχέση με την αγροδιατροφή.

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 28 Νοεμβρίου 2022. Ωρες διεξαγωγής: 17:00 – 21:00. Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες του εργαστηρίου:

Νοέμβριος: 28, 29, 30

Δεκέμβριος: 5, 6, 7, 12, 13, 14, 19, 20

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...