Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Χανίων | ERTnews.gr
Επικαιρότητα

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Χανιά – τραυματίας στο φαράγγι της Σαμαριάς

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται επτά χλμ. ανατολικά της Σούγιας Χανίων. Επιχείρηση διάσωσης ενός άνδρα που τραυματίστηκε από πτώση βράχων και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων
Protagon Team

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10:49 το πρωί της Κυριακής, στην Κρήτη, κατά  την οποία προκλήθηκε πτώση βράχων στο φαράγγι της Σαμαριάς και τραυματίστηκε σοβαρά ένας 45χρονος τουρίστας από την Ισπανία.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται επτά χλμ. ανατολικά της Σούγιας Χανίων, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 302 χλμ. νότια της Αθήνας.

Διασώστες μεταφέρουν τον τραυματία στο ελικόπτερο -ERTnews

«Σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Παλαιόχωρας και ήταν αισθητός σε όλη την περιφέρεια Χανίων», δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

«Είχε προηγηθεί μικρότερος σεισμός τα ξημερώματα. Παρακολουθούμε το φαινόμενο, αλλά δεν φαίνεται να είναι κάτι ανησυχητικό» τόνισε ο ίδιος.

Επιχείρηση διάσωσης τραυματία στο φαράγγι της Σαμαριάς

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε, το μεσημέρι της Κυριακής, ένας άνδρας 45 ετών από την Ισπανία, που ανασύρθηκε τραυματίας, με σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα, από το φαράγγι της Σαμαριάς, μετά από πτώση βράχων την ώρα του σεισμού.

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε για την ανάσυρσή του με τη συμμετοχή πυροσβεστών από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΠΥ) Ανώπολης και από την ΠΥ Βρυσών, καθώς και η ΕΜΑΚ ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου για την παραλαβή του τραυματία.

 

Οι διασώστες βρήκαν τον τραυματία στο φαράγγι της Σαμαριάς -ERTnews

Σύμφωνα με το ertnews.gr, οι γιατροι στο νοσοκομείο Χανίων προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου του άνδρα.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωση 667 επισκεπτών του φαραγγιού της Σαμαριάς, ενώ σε εξέλιξη ήταν και η έξοδος επισκεπτών από το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης.

Στο σημείο φαίνονται βράχοι που αποκολλήθηκαν λόγω του σεισμού – ERTnews

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκου Καλογερή, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα φαράγγια της Περιφερειακής Ενότητας, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας από τη σεισμική δραστηριότητα.