Το ζεύγος Σαμπανσί σε παλαιότερη φωτογραφία | Hurriyet
Επικαιρότητα

Σε σοβαρή κατάσταση ο τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπανσί μετά από ατύχημα με ταχύπλοο στη Λέρο

Στο σκάφος επέβαιναν μαζί με τον πρόεδρο της Esas Holding η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, καθώς και τα δύο παιδιά τους που πρόλαβαν να πηδήξουν στη θάλασσα πριν την πρόσκρουση σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λειψών και Λέρου. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος
Protagon Team

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο επιφανής τούρκος επιχειρηματίας Αλί Σαμπανσί, ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Esas Holding, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε ατύχημα που είχε με ταχύπλοο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λειψών και Λέρου.

Στο σκάφος επέβαιναν μαζί του η σύζυγός του, Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, που επίσης έχει τραυματιστεί σοβαρά, καθώς και τα δύο παιδιά τους, τα οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουρκικών μέσων, φέρεται να πρόλαβαν να πηδήξουν στη θάλασσα πριν από την πρόσκρουση του ταχύπλοου σε βράχια.

«Ο πρόεδρος της Esas Holding Αλί Σαμπανσί και η σύζυγός του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί είχαν ένα θαλάσσιο ατύχημα στις 24 Αυγούστου 2023 κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Η θεραπεία τους συνεχίζεται και η κατάσταση της υγείας τους παρακολουθείται. Το κοινό θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία.

Βαριά τραυματισμένος, ο Σαμπανσί μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο της Λέρου, όπου υπεβλήθη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και στη συνέχεια, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου και νοσηλεύεται στην Εντατική. Καλύτερη φέρεται να είναι η κατάσταση της υγείας της συζύγου του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το σοβαρό ατύχημα με το σκάφος του τούρκου μεγιστάνα στη Λέρο έχει αναλυτικά ως εξής:

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λέρου και Λειψών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ, για περιστατικό πρόσκρουσης σε βράχο, ταχύπλοου βοηθητικού σκάφους Ε/Π-Τ/Ρ Επιβατηγού/τουριστικού, σημαίας Μάλτας, με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες (4 υπήκοοι Τουρκίας, 1 υπήκοος Νοτίου Αφρικής και 1 υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας) στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Λειψών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο εξ αυτών και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών Λέρου και Πάτμου, ένα Ι/Δ-Α/Ψ και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λειψών, προς παροχή συνδρομής.

Βοηθητικό σκάφος έτερου παρακείμενου Θ/Γ, μετέφερε τέσσερα άτομα στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, από όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Νοσοκομείο Λέρου, για την παροχή άμεσης ιατρικής περίθαλψης.

Στη συνέχεια, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μετέφερε στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου ακόμη δύο άτομα, οι οποίοι διακομίστηκαν με ασθενοφόρο όχημα στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Νοσοκομείο Λέρου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τέσσερις εκ των ατόμων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο εξήλθαν αυθημερόν κατόπιν χορήγησης ιατρικής περίθαλψης, ενώ ένας άνδρας και μία γυναίκα -υπήκοοι Τουρκίας- διακομίστηκαν με ιδιωτικό πλωτό ασθενοφόρο σημαίας Τουρκίας στην Τουρκία.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ το βοηθητικό σκάφος του Ε/Γ-Τ/Ρ σημαίας Μάλτας, μεταφέρθηκε στη ν. Λέρο.