| Intime/Γιάννης Λιάκος
Επικαιρότητα

Σε νέα έκδοση 10ετούς ομολόγου προχωρά η Ελλάδα

Στόχος του οικονομικού επιτελείου να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία από τις αποφάσεις της ΕΚΤ για να ενισχύσει το «μαξιλάρι»
Protagon Team

Στην επιλογή των αναδόχων τραπεζών που θα «τρέξουν» την έκδοση 10ετους ομολόγου προχώρησε η Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να αντλήσει γύρω στα 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο που εκτιμάται ότι θα είναι κοντά στο 1,5%.

Τη Δευτέρα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανήρτησε ανακοίνωσή του στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπου ενημερώνει ότι δόθηκε εντολή στους αναδόχους να ετοιμάσουν την έξοδο στις αγορές, η οποία θα γίνει πιθανότατα αύριο Τρίτη, ανεφερε ο ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για τα ιδρύματα BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η ενίσχυση του «μαξιλαριού» ρευστότητας του Ελληνικού Δημοσίου ώστε να επιτρέψει στην κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κρίση του κορονοϊού.

Η απόφαση για την έξοδο έρχεται σε μια ευνοϊκή συγκυρία για την Ελλάδα με τις αποφάσεις της ΕΚΤ για επέκταση του προγράμματος έναντι των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Τις τελευταίες ημέρες οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν πέσει αισθητά, με το 10ετές να κινείται γύρω στο 1,40%.