| ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Σε κλοιό καταιγίδων η χώρα από το απόγευμα

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό το οποίο συνοδεύεται από μέτωπα κακοκαιρίας, αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές στην Αθήνα την Πέμπτη. Νοτιάδες και θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρότερα φαινόμενα την Παρασκευή
Protagon Team

Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά της χώρα.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη, μία μετωπική ζώνη με βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα και την Παρασκευή θα κινηθεί ανατολικότερα, επηρεάζοντας βαθμιαία και την υπόλοιπη χώρα.

Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αναμένεται να φέρουν μεγάλο όγκο νερού και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Οπως ενημερώνει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας, από τις ισχυρές καταιγίδες που θα φέρει το επόμενο 48ωρο η κακοκαιρία, θα επιηρεαστούν οι ακόλουθες περιοχές:

Επτάνησα,
Θεσπρωτία,
Ηλεία,
Αχαΐα,
Τρίκαλα,
Καρδίτσα,
Μακεδονία (Πιερία, Ημαθία, Πέλλα και δυτικότερα),
Ευρυτανία,
Αιτωλοακαρνανία.

Και από το μεσημέρι της Παρασκευής και έως το πρωί του Σαββάτου θα επηρεαστούν:

Λάρισα,
Πιερία,
Ημαθία,
Πέλλα,
Θεσσαλονίκη,
Χαλκιδική,
Κορινθία,
Κυκλάδες.

Ειδικά για την Αττική ο μετεωρολόγος προβλέπει ότι «θα υπάρξει ένα σύντομο πέρασμα ισχυρής νεροποντής μετά το μεσημέρι της Παρασκευής το οποίο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πόλης θέλει προσοχή».

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, ενώ θυελλώδεις νοτιάδες θα πνέουν στο Ιόνιο την Πέμπτη και την Παρασκευή στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο».

Πιο αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα θα βρέξει και στα δυτικά, όπου το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο.

Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί, έως 7 με 8 μποφόρ στο Ιόνιο και βαθμιαία και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία, σε σχετικά υψηλά επίπεδα, θα φτάσει τους 18 με 20 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 22 με 23 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ έντονες βροχοπτώσεις προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία.

Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Παρασκευής στα δυτικά και σταδιακά το Σάββατο και στην υπόλοιπη χώρα.

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού αναμένεται από Κυριακή, ωστόσο νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Δευτέρας και μετά.με βροχές και καταιγίδες.