185
Ο επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου δρ Αντονι Φάουτσι (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Kevin Lamarque

Φυλάκιση 37 μηνών στον άνδρα που απείλησε να σκοτώσει τον Φάουτσι

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2022, 10:36
Ο επιδημιολόγος του Λευκού Οίκου δρ Αντονι Φάουτσι (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Kevin Lamarque

Φυλάκιση 37 μηνών στον άνδρα που απείλησε να σκοτώσει τον Φάουτσι

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2022, 10:36

Σε τρία και πλέον χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο άνδρας από τη Δυτική Βιρτζίνια των ΗΠΑ που απείλησε ότι θα σκοτώσει τον επιδημιολόγο του Λευκού Οίκου δρ Αντονι Φάουτσι, για τον έργο του ως κορυφαίου συμβούλου του αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Τόμας Πάτρικ Κόναλι Τζούνιορ, 57 ετών, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 37 μηνών σε ομοσπονδιακή φυλακή και στη συνέχεια θα παραμείνει υπό την εποπτεία των αρχών για τρία χρόνια για τα κρυπτογραφημένα e-mails που απέστειλε στον επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Κόναλι ομολόγησε ότι ήταν υπεύθυνος για την αποστολή e-mails προς τον Φάουτσι για μια περίοδο σχεδόν επτά μηνών, που έληξε στα τέλη του Ιουλίου του 2021.

Σε ένα από αυτά τα μηνύματα αναφέρεται ότι θα τον έσερνε στον δρόμο, θα τον ξυλοκοπούσε μέχρι θανάτου και θα πυρπολούσε τον 81 ετών Φάουτσι, μαζί με την οικογένειά του.

Μόνο μέσα σε ένα βράδυ, τον Απρίλιο του 2021, ο Κόναλι απέστειλε πάνω από πέντε τέτοια μηνύματα στον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ.

Εκτιμάται ότι ο Φάουτσι ήταν ένας από τους πολλούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας, τους οποίους απείλησε ο Κόναλι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News