181
Εμβολιασμός στη Θεσσαλονίκη. Ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτιμά ότι ως το τέλος του έτους θα έχει σχηματιστεί ένα ανάχωμα στην πανδημία | SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Σαρηγιάννης: Τείχος ανοσίας 80% στα τέλη Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2021, 11:15
Εμβολιασμός στη Θεσσαλονίκη. Ο ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτιμά ότι ως το τέλος του έτους θα έχει σχηματιστεί ένα ανάχωμα στην πανδημία
|SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Σαρηγιάννης: Τείχος ανοσίας 80% στα τέλη Δεκεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 28 Νοεμβρίου 2021, 11:15

Την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα θα αγγίξει το 80% στον συνολικό πληθυσμό (ανηλίκων και ενηλίκων), εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε ότι, «στο τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στο 65% του συνολικού πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και μαζί με ένα 15% που υπολογίζουμε ότι θα έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία μέσω νόσησης, θα έχουμε πετύχει ένα συνολικό 80% και θα πλησιάζουμε στο τείχος ανοσίας».

Σταδιακή πτώση

Παράλληλα, ο καθηγητής επισήμανε ότι πριν από δύο μέρες καταγράφηκε η κορύφωση αυτού του κύματος της πανδημίας και πλέον έχει αρχίσει η πτώση. «Τις τελευταίες δύο ημέρες είμαστε σε πτώση και ο αριθμός αναπαραγωγής είναι κάτω από τη μονάδα. Τα μοντέλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε πτώση. Το πρόβλημα είναι η διαχείριση της αποκλιμάκωσης», σημείωσε.

Στο πλαίσο αυτό, τόνισε ότι πρέπει η χρήση της μάσκας να εφαρμοστεί σε εξωτερικούς χώρους, να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις αποστάσεις στην εκπαίδευση και να αυξηθεί η τηλεργασία ώστε να υπάρξει και λιγότερη κινητικότητα στα μέσα μεταφοράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News