Ο Σαραλιώτης, στο μέσο, σε παλαιότερη μεταγωγή του σε δικαστήριο | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ
Επικαιρότητα

Σαραλιώτης: Θέλω να επιστρέψω στην αστυνομία

Ο αστυνομικός, συγκατηγορούμενος του Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μιλά για «ηθική δικαίωση» από την απόφαση του Εφετείου για την αθώωσή του
Protagon Team

Την επιθυμία του να επιστρέψει στο αστυνομικό σώμα εξέφρασε ο Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος είχε καταδικαστεί μαζί με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πριν από λίγες ημέρες ο Σαραλιώτης αθωώθηκε από το Εφετείο, ενώ στην ίδια δίκη η ποινή του Κορκονέα μετατράπηκε από ισόβια σε 13 χρόνια, οπότε και αυτός αποφυλακίστηκε.

Σε δηλώσεις του στο Star ο Σαραλιώτης είπε ότι έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στην αστυνομία και πρόσθεσε ότι «θέλω πρώτα να ηρεμήσω και μετά. Είναι ακόμα νωρίς για να σκεφτώ κάτι.

» Επειδή ήθελα να μπω στην αστυνομία, μ΄ αρέσει. Οπότε μου λείπει, ναι. Ηταν η δουλειά που ήθελα να κάνω».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ηθική δικαίωση» την απόφαση του δικαστηρίου με την οποία απαλλάχθηκε.

Οπως εξηγούσαν δικηγόροι, αν δεν ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και καταστεί η αθωωτική απόφαση αμετάκλητη, ο Σαραλιώτης θα έχει τη δυνατότητα και να επιστρέψει στην υπηρεσία του και να του καταβληθούν όλοι οι μισθοί που δεν του είχαν καταβληθεί όσο εκκρεμούσε η ποινική διαδικασίας.

Τα τελευταία χρόνια ο Σαραλιώτης ζει και εργάζεται στη Δράμα.