H Σάνα Μαρίν στις κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου του Ελσίνκι, στον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, στις 10 Αυγούστου | Jussi Nukari/Lehtikuva via REUTERS
Επικαιρότητα

Σάνα Μαρίν: Ζήτησε συγγνώμη για «απρεπή» φωτογραφία από πάρτι στην πρωθυπουργική κατοικία

Η φινλανδή πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «τέτοιες φωτογραφίες δεν θα έπρεπε να είχαν τραβηχτεί, αλλά κατά τα άλλα τίποτα το υπερβολικό δεν συνέβη στη συνάθροιση»
Protagon Team

Εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο διάφορων φινλανδικών ΜΜΕ η Σάνα Μαρίν, παρότι μέχρι και τεστ για ναρκωτικά δέχθηκε να κάνει, το οποίο δεν βρήκε την παραμικρή ένδειξη ουσιών στον οργανισμό της, μετά από βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter.

Αυτή τη φορά τους πείραξε μία φωτογραφία από άλλο πάρτι, του Ιουλίου, που έγινε στην επίσημη κατοικία της φινλανδής πρωθυπουργού, για την οποία η Μαρίν ζήτησε συγγνώμη.

Στη φωτογραφία, που άρχισε να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζονται δύο γνωστές «influencers» να φιλιούνται γυμνόστηθες και να κρατούν μία ταμπέλα που γράφει «Φινλανδία».

«Κατά τη γνώμη μου, η φωτογραφία δεν είναι αρμόζουσα. Ζητώ συγγνώμη γι΄αυτήν. Τέτοιες φωτογραφίες δεν θα έπρεπε να είχαν τραβηχτεί, αλλά κατά τα άλλα τίποτα το υπερβολικό δεν συνέβη στη συνάθροιση», δήλωσε η Μαρίν στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας πως η φωτογραφία ήταν από την κατοικία της.

Η 36χρονη πρωθυπουργός, που δεν έχει κρύψει ότι απολαμβάνει τον ελεύθερο χρόνο της, είπε πως η φωτογραφία ελήφθη στη διάρκεια ενός ιδιωτικού πάρτι με φίλους της έπειτα από ένα μουσικό φεστιβάλ τον Ιούλιο.

«Κάναμε σάουνα, κολυμπήσαμε και περάσαμε χρόνο μαζί», είπε, μιλώντας για το πάρτι στην κατοικία της.

Οι Φινλανδοί έχουν διχαστεί σχετικά με τη συμπεριφορά της πρωθυπουργού, με εκατοντάδες, ιδίως γυναίκες, να ανεβάζουν παρόμοια βίντεο στα social media εκφράζοντας την υποστήριξή τους για την πρωθυπουργό, ενώ άλλοι εγείρουν ερωτήματα για το αν η κρίση της θα μπορούσε να επηρεαστεί από τις δραστηριότητες στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου της.

Τον Ιανουάριο, η Μαρίν είχε δηλώσει πως η ίδια και οι νεαρές συνάδελφοί της υπουργοί έχουν στοχοποιηθεί με ρητορική υπέρμετρου μίσους λόγω του φύλου και της εμφάνισής τους.