Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την προσέλευσή του στον Αρειο Πάγο για να δώσει την κατάθεσή του | Intime
Επικαιρότητα

Σαμαράς: Ενορχηστρωτής της σκευωρίας της Novartis ο Τσίπρας

Ο πρώην Πρωθυπουργός κατέθετε επί έξι ώρες στην ανακρίτρια για το σχέδιο εμπλοκής πολιτικών αντιπάλων της προηγούμενης κυβέρνησης στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας ενώ παρέδωσε και φάκελο με 100 (!) έγγραφα
Protagon Team

Πολύωρη κατάθεση στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του ειδικού δικαστηρίου που ερευνά την υπόθεση της καταγγελλόμενης ως «σκευωρίας» της Novartis έδωσε τη Δευτέρα ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας.

Κατά την κατάθεσή του, η οποία είχε διάρκεια πάνω από έξι ώρες,  ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε σε όσα γνωρίζει για τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και άλλων προσώπων. Επιπλέον, παρέδωσε και έναν φάκελο με έγγραφα και στοιχεία.

Κατά την αποχώρησή του από τον Αρειο Πάγο προέβη σε μια σύντομη δήλωση:

«Είναι εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν τη άθλια σκευωρία. Η Δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, έχει πλέον τον λόγο. Κατέθεσα όσα στοιχεία είχα και είπα ό,τι ήξερα ακριβώς για την υπόθεση.

» Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα, με υγεία πάνω από όλα, αλληλεγγύη και αγάπη. Χρόνια πολλά σε όλους».

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου για το kathimerini.gr, ο κ. Σαμαράς κατονόμασε τον διάδοχό του στην πρωθυπουργία, Αλέξη Τσίπρα, ως ηθικό αυτουργό της σκευωρίας.

Γράφει συγκεκριμένα η «Καθημερινή»: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε ως ενορχηστρωτή της σκευωρίας για τη Novartis τον Αλέξη Τσίπρα και ως ηθικό αυτουργό για τις ενέργειες των εισαγγελέων τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Επίσης, κατέθεσε περίπου εκατό κρίσιμα έγγραφα για την υπόθεση.