Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε μετά τον βομβαρδισμό του κτιρίου | State Emergency Service of Ukraine/Handout via REUTERS
Επικαιρότητα

Νέος ρωσικός βομβαρδισμός στο Χάρκοβο: Τουλάχιστον 28 τραυματίες

Η μεγάλη ουκρανική πόλη βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα και δέχεται συνεχώς επιθέσεις από τις δυνάμεις της Μόσχας. Ο Ζελένσκι ζήτησε και πάλι από τη Δύση να επιδείξει «αποφασιστικότητα» προκειμένου να επέλθει «ένα δίκαιο τέλος σε αυτόν τον πόλεμο»
Protagon Team

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, τραυματίστηκαν την Κυριακή από ρωσικό βομβαρδισμό που έπληξε πολυώροφο κτίριο στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν τοπικές Αρχές.

Το πλήγμα προκάλεσε πυρκαγιά στην πολυκατοικία, σημείωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για μη στρατιωτικές υποδομές.

«Επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χάρκοβο μετά από ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό. Επλήγη μια συνηθισμένη πολυώροφη πολυκατοικία. Υπάρχει πυρκαγιά και συντρίμμια μεταξύ του 9ου και του 12ου ορόφου. Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί σχεδόν 30 τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά» έκανε γνωστό ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ολες οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συμμετέχουν στη διάσωση ανθρώπων. Ευχαριστώ όλους όσους βοηθούν» πρόσθεσε, και κάλεσε για ακόμη μια φορά τους εταίρους του Κιέβου να ενισχύσουν στρατιωτικά τη χώρα.

Επιπρόσθετα, άφησε να εννοηθεί πως η Ουκρανία δεν χρειάζεται μόνο τα όπλα της Δύσης αλλά και την άδεια της να τα χρησιμοποιήσει εντός ρωσικού εδάφους.

«Ο κόσμος πρέπει να μας βοηθήσει να αμυνθούμε ενάντια στα ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη και τις δεκάδες κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες που στοιχίζουν καθημερινά ζωές Ουκρανών. Αυτός ο τρόμος μπορεί να σταματήσει.

»Αλλά για να το σταματήσει, πρέπει να ξεπεραστεί ο φόβος της λήψης σημαντικών, αντικειμενικά απαραίτητων αποφάσεων. Μόνο η αποφασιστικότητα μπορεί να φέρει ένα δίκαιο τέλος σε αυτόν τον πόλεμο. Η αποφασιστικότητα είναι αυτή που προστατεύει αποτελεσματικότερα από τον τρόμο» τόνισε συγκεκριμένα ο ουκρανός πρόεδρος

Το Χάρκοβο, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας και βασικό βιομηχανικό κέντρο της χώρας, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία και είναι διαρκώς στο στόχαστρο ρωσικών πληγμάτων με βόμβες, πυραύλους ή μη επανδρωμένα σκάφη.