Το πλοίο «Shui Spirit» σε παλιότερη φωτογραφία | Twitter
Επικαιρότητα

Ρωσικός πύραυλος σε λιμάνι της Οδησσού – Επτά νεκροί και οκτώ τραυματίες

Ενα εμπορικό πλοίο με σημαία Παναμά υπέστη ζημιές από την επίθεση, η τρίτη που σημειώνεται από την Κυριακή στην περιοχή, εναντίον φορτηγών πλοίων, τα οποία μεταφέρουν σιτηρά και άλλα αγαθά από την Ουκρανία σε άλλες χώρες. Εκκενώθηκε ρωσικό χωριό μετά από επίθεση ουκρανικού drone
Protagon Team

Eξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο σε λιμάνι της Οδησσού, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Ολεχ Κίπερ. Αργότερα, ένας τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του.

Oλα τα θύματα είναι oυκρανοί πολίτες, ανέφερε ο κυβερνήτης στην ανάρτησή του στο Telegram. Τέσσερις από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ολέξιι Κουλέμπ είπε ότι ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με σημαία Παναμά, το «Shui Spirit», υπέστη ζημιές από την επίθεση.

«Ο ύπουλος εχθρός προσπαθεί να διαταράξει το έργο του ουκρανικού διαδρόμου των σιτηρών, σκοτώνοντας αμάχους και καταστρέφοντας υποδομές», έγραψε ο Κίπερ στην ανάρτησή του.

Η επίθεση αυτή στο λιμάνι Χορνομόρσκ είναι η τρίτη που σημειώνεται στην περιοχή τις τέσσερις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με oυκρανούς αξιωματούχους, την Δευτέρα ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα πλοίο με σημαία Παλάου στην Οδησσό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ουκρανός και να τραυματιστούν πέντε αλλοδαποί.

Την Κυριακή, από ρωσικό πύραυλο υπέστη ζημιές ένα πλοίο με σημαία Σεντ Κιτς και Νέβις, το οποίο ήταν φορτωμένο με καλαμπόκι, στο λιμάνι Πιβντένιι.

Εκκενώθηκε ρωσικό χωριό

Το χωριό Ροντνίκοβι στη νότια ρωσική Δημοκρατία της Αντιγκέγια εκκενώθηκε το πρωί της Πέμπτης εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ανέφερε μέσω του Telegram ο επικεφαλής της περιφέρειας, Μουράτ Κουμπίλοφ.

Ο Κουμπίλοφ δήλωσε πως η επίθεση είχε στόχο τα προάστια της πόλης Μαϊκόπ και δεν υπήρξαν θύματα. Η στρατιωτική αεροπορική βάση Χάνσκαγια βρίσκεται κοντά στην πόλη.

Εξάλλου, το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, ότι 47 μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν στη διάρκεια της νύχτας πάνω από τη μεθοριακή περιφέρεια του Κουμπάν, η οποία περιλαμβάνει την Αντιγκέγια.