228
Ενα σταθμευμένο Airbus 321 της Aeroflot | EPA/SALVATORE DI NOLFI

Ρωσία: Η Aeroflot διαλύει δικά της αεροπλάνα για να βρει ανταλλακτικά

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2022, 13:50
Ενα σταθμευμένο Airbus 321 της Aeroflot
|EPA/SALVATORE DI NOLFI

Ρωσία: Η Aeroflot διαλύει δικά της αεροπλάνα για να βρει ανταλλακτικά

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2022, 13:50

Οι δυτικές κυρώσεις έχουν αφήσει την αεροπορική εταιρεία Aeroflot χωρίς πολύτιμα ανταλλακτικά και έτσι οι Ρώσοι αποσυναρμολογούν τα αεροσκάφη του στόλου της για να χρησιμοποιήσουν τμήματά τους σε άλλα αεροπλάνα.

Σύμφωνα με το Reuters, ένα Sukhoi Superjet 100, ένα Airbus A350, δύο Boeing 737 και ορισμένα Airbus A320 από τον στόλο της Aeroflot έχουν παροπλιστεί και χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά.

H ρωσική αεροπορική εταιρεία έχει πληγεί από τις κυρώσεις της Δύσης που δεν της επιτρέπουν να προμηθευτεί ανταλλακτικά ούτε να μεταφέρει αεροσκάφη της για σέρβις σε δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την περασμένη εβδομάδα, οι ρώσοι πιλότοι έλαβαν εντολή να… φρενάρουν λιγότερο κατά την προσγείωση για να μην φθείρουν τα αεροσκάφη.

Οι ξένοι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι οι Ρώσοι θα ξέμεναν από ανταλλακτικά και ότι θα έπρεπε να αρχίσουν να διαλύουν κάποια αεροπλάνα τους για να βρουν ό,τι χρειάζονταν.

Τα οκτώ στα 10 αεροσκάφη της Aeroflot είναι Boeing και Airbus 134 kai 146 αντίστοιχα, ενώ έχει και 80 ρωσικά Sukhoi Superjet.

Ο εξοπλισμός των αεροσκαφών πρέπει να αντικαθίσταται υποχρεωτικά έπειτα από συγκεκριμένες ώρες πτήσης, αλλιώς δεν επιτρέπεται να πετάξουν.

Λόγω των διεθνών κυρώσεων, η Aeroflot πραγματοποίησε 22% λιγότερες πτήσεις από πέρυσι, στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

Παράλληλα, οι Ρώσοι έχουν κατασχέσει –«έχουν κλέψει», σύμφωνα με τους δυτικούς αναλυτές–τουλάχιστον 150 αεροσκάφη ξένων εταιρειών, τα οποία έτυχε να βρίσκονται στη Ρωσία όταν ανακοινώθηκαν οι κυρώσεις και τα έχουν εντάξει στον δικό τους στόλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...