Η στιγμή της έκρηξης στο διυλιστήριο στην Τουάπσε | Twitter
Επικαιρότητα

Ρωσία: Επίθεση με δεκάδες ουκρανικά drones – πυρκαγιά σε διυλιστήριο

Οι εγκαταστάσεις της Rosneft στο Τουάπσε της περιφέρειας Κρασναντάρ έπιασαν φωτιά όταν έπεσαν εκεί συντρίμμια από μη επανδρωμένο αεροσκάφος που κατέρριψε η ρωσική αεράμυνα, σύμφωνα με τις αρχές
Protagon Team

Ουκρανική επιδρομή με drones τις πρώτες πρωινές ώρες προκάλεσε ζημιά σε μέρος της υποδομής του διυλιστηρίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft στην Τουάπσε, στην περιφέρεια Κρασναντάρ.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, τέθηκε υπό έλεγχο και κατόπιν «κατασβέστηκε» πυρκαγιά που προκάλεσαν συντρίμμια drone που καταρρίφθηκε.

Υπάρχουν ζημιές, σύμφωνα με αξιωματούχους της περιφέρειας Κρασναντάρ.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Δεν είναι σαφές ούτε το εάν το διυλιστήριο είναι σε θέση να συνεχίσει να λειτουργεί, ούτε το εύρος της ζημιάς που υπέστη.

Νωρίτερα, το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 75 ουκρανικά drones, ανάμεσά τους οκτώ στην Τουάπσε.

Το διυλιστήριο γίνεται συχνά στόχος ουκρανικών αεροπορικών επιδρομών από το ξέσπασμα του πολέμου το 2022.

Κανάλια στην πλατφόρμα Telegram που παρακολουθούν συστηματικά τις εξελίξεις στον πόλεμο, έκαναν νωρίτερα λόγο για σειρά εκρήξεων στην περιοχή του διυλιστηρίου τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι ρωσικές αρχές σπανίως αποκαλύπτουν το πλήρες εύρος των ζημιών στη χώρα από  ουκρανικές επιθέσεις.

Το υπουργείο Αμυνας στη Μόσχα ανέφερε πως 47 drones καταρρίφθηκαν στην περιφέρεια Ραστόφ (νοτιοδυτικά), άλλα 17 πάνω από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας και της Αζοφικής Θάλασσας, ακόμη οκτώ στην περιφέρεια Κρασναντάρ και από ένα στις περιφέρειες Μπιέλγκοροντ, Βαρόνεζ και Σμαλένσκ.