| Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Ρωμανός κατά Κασσελάκη: Ούτε καν έμαθε να γράφει σωστά το όνομα της εταιρείας στην οποία δούλευε

Με σκωπτική διάθεση σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «πολιτικής ανηθικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη». Είχε προηγηθεί η αιχμή του κυβερνητικού εκπροσώπου προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εάν θα «φτιάξει ένα δικό του μπλοκ της Goldman Sachs» στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία για το Πολυτεχνείο
Protagon Team

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την Πέμπτη οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού εκπροσώπου για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει σε πρωινή συνέντευξή του ότι «ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα μπορούσε να προβλέψει αυτό που συμβαίνει» στον ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει πως «τώρα που έφυγε η προοπτική εξουσίας ανακαλύφθηκαν όλες οι παθογένειες ενός μορφώματος του οποίου ουσιαστικά ο μόνος λόγος ύπαρξης ήταν η εξουσία».

Το ίδιο πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είχε κληθεί να σχολιάσει το ενδεχόμενο ο κ. Κασσελάκης να δηλώσει το «παρών» στην πορεία της Παρασκευής για το Πολυτεχνείο, ερώτηση στην οποία απάντησε σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «καλά κάνει και θα πάει στην πορεία του Πολυτεχνείου» αν και δεν γνωρίζει «εάν θα πάει με το μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ή θα φτιάξει ένα δικό του μπλοκ της Goldman Sachs σε πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, για να έχουμε πλέον και μία νέα συνήθεια».

Υπενθυμίζεται πως η Νεολαία του κόμματος έχει πάρει θέση εναντίον του νέου προέδρου. Το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν ότι η οργάνωση δεν ήταν θετική στο να εμφανιστεί μαζί της στους δρόμους ο κ. Κασσελάκης.

Αντιδρώντας, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για «διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη» καθώς, όπως έγραψε στο «X»:

«Δια στόματος κυβερνητικού εκπρόσωπου θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στη Goldman Sacks είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα!

»Και αυτοπροσώπως, αποκαλώντας “μόρφωμα” τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση της ρύθμισης του χρέους και της εξόδου από τα μνημόνια. Ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δε θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας».

Στην παραπάνω ανάρτηση το όνομα της διεθνούς τράπεζας στην οποία ο κ. Κασσελάκης έχει δηλώσει ότι εργαζόταν ήταν γραμμένο λάθος (μιλά για τη «Goldman Sacks» αντί για τη «Goldman Sachs») αρχικά (η ανάρτηση επικαιροποιήθηκε σε δεύτερο χρόνο), γεγονός που δεν δίστασε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.

Αρχική εκδοχή της ανάρτησης Κασσελάκη στο «X» (πρώην Twitter), την οποία έσπευσε να σχολιάσει η κυβέρνηση

Επειδή «είναι αδύνατον να απαντήσει κανείς σοβαρά στη σημερινή ανακοίνωση-επίθεση του κ. Κασσελάκη», ανέφερε, «σημειώνουμε μόνο τα εξής:

1. Δεν κατάλαβε τι είπε ο Πρωθυπουργός.

2. Δεν κατάλαβε τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

3. Ούτε καν έμαθε να γράφει σωστά το όνομα της εταιρείας στην οποία δούλευε».