Καρέ από παλαιότερη επίσκεψη του Τραμπ στο Παρίσι. Οι δύο πρόεδροι δεν είχαν πάντα καλές σχέσεις | EPA/IAN LANGSDON
Επικαιρότητα

Rolling Stone: Ο Τραμπ καυχιόταν ότι είχε «πληροφορίες» για την ερωτική ζωή του Μακρόν

Στη λίστα του FBI με τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν από το ακίνητο του πρώην αμερικανού πρόεδρου στο Μαρ-α-Λάγκο ένα από αυτά έχει καταχωρηθεί ως «πληροφορίες για τον πρόεδρο της Γαλλίας». Κάτι που για τον ίδιο φέρεται να υπήρξε θέμα έντονου ενδιαφέροντος για χρόνια
Protagon Team

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να καυχήθηκε σε στενούς συνεργάτες του ότι είχε συγκεντρώσει «πληροφορίες» για τη σεξουαλική ζωή του Εμανουέλ Μακρόν τις οποίες «δεν γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι», σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο.

Πρόκειται για ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν λίγο καιρό αφότου το FBI πραγματοποίησε έφοδο στην έπαυλη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Μαρ-α-Λάγκο, όπου βρέθηκαν πολλοί φάκελοι με την ένδειξη «απόρρητο», «άκρως απόρρητο» κ.ο.κ., προκαλώντας πολιτική θύελλα στις Ηνωμένες Πολιτείες (περισσότερα εδώ).

Στον κατάλογο των κατασχεθέντων εγγράφων από την οικία του, λοιπόν, το στοιχείο «1α» αναφέρεται ως «πληροφορίες για τον πρόεδρο της Γαλλίας», γεγονός που που έχει προκαλέσει ερωτηματικά σε αξιωματούχους και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Σε αυτό το στάδιο των ερευνών δεν είναι γνωστό εάν οι «πληροφορίες» σχετίζονται με την προσωπική ζωή του Μακρόν, έγραψε η Telegraph.

Σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν στο περιοδικό Rolling Stone, ωστόσο, ο Τραμπ παρείχε ακόμα και λεπτομέρειες για τις «αταξίες» του Μακρόν, καθώς καυχιόταν σε ανθρώπους του κύκλου του για τα όσα έμαθε. Υποστήριζε, δε, ότι ορισμένες από τις πληροφορίες που ήρθαν εις γνώσιν του μέσω των «μυστικών υπηρεσιών» σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Από την άλλη, «συχνά είναι δύσκολο να πει κανείς αν (σ.σ. ο Τραμπ) λέει χαζομάρες ή όχι», όπως σχολίασαν.

Και ενώ οι αποκαλύψεις αυτές συγκένρωσαν ελάχιστο ενδιαφέρον στη Γαλλία –εκ πρώτοις τουλάχιστον–, το γαλλικό περιοδικό L’Express τις χαρακτήρισε «ντροπιαστικές» και δυνατές να προκαλέσουν «πάταγο». Το γαλλικό Μέσο ισχυρίστηκε ότι δύο από τα κουτιά που κατασχέθηκαν από την οικία Τραμπ «περιέχουν φωτογραφίες», προσθέτοντας ότι υπάρχει πιθανότητα «ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου να κρατούσε στο σπίτι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες για τον γάλλο ομόλογό του».

Αν και δε δημοσίευσε κανένα τεκμήριο, το περιοδικό επικαλέστηκε έναν «αναλυτή με δεσμούς με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών» ο οποίος σημείωσε: «Το εκπληκτικό εδώ είναι ότι ο Μακρόν είναι ο μόνος αρχηγός ξένου κράτους που είχε φάκελο στο όνομά του στο χρηματοκιβώτιο του Ντόναλντ Τραμπ». «Ενα πράγμα είναι σίγουρο», συνέχισε. «Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάτι στο μυαλό του σχετικά με τον ένοικο των Ηλυσίων».

Ο 44χρονος Μακρόν είναι παντρεμένος με τη σύζυγό του Μπριζίτ, 69 ετών, από το 2007. Ηταν η δασκάλα του στο θέατρο στο σχολείο, όταν εκείνος ήταν 15 και εκείνη 40.

Οπως υπενθύμισε η Telegraph, ο γάλλος ηγέτης είχε τεταμένες σχέσεις ενίοτε με τον πρώην αμερικανό ομόλογό του, ενώ ο Τραμπ είχε περιγράψει τον Μακρόν ως ενοχλητικό («pain in the ass») σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, παρουσία πρεσβευτών στα Ηνωμένα Εθνη. Ακόμη, είχε προσκαλέσει την πολιτική αντίπαλο του Μαρίν Λεπέν στον Πύργο Τραμπ.

Εξάλλου η παραπάνω –εφόσον ισχύει– δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να προέβη σε συζητήσεις και εικασίες για τη σεξουαλική ζωή των ηγετών του κόσμου ή των οικογενειών τους. Σε ένα άλλο περιστατικό στο οποίο αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα, μόλις ο Τραμπ είδε τον Τζάστιν Τριντό στην οθόνη του στο πλαίσιο βιντεοκλήσης τους, και ενώ ταξίδευε με το Air Force One, ο επιχειρηματίας φέρεται να έκανε μια χονδροειδή παρατήρηση για τη μητέρα του στην γραμματέα Τύπου του καναδού πρωθυπουργού.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι εκπρόσωπος του Τραμπ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του Rolling Stone ως προς τα όσα έθιξαν οι πηγές του περιοδικού.